Zoom kafica – 45 minuta o inkluzivnosti i univerzalnom dizajnu okruženja

U utorak 21.12.2021. u 12 časova zakazana je nova Zoom kafica – 45 minuta o inkluzivnosti i univerzalnom dizajnu okruženja, koju organizuje Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu.
45 minuta o inkluzivnosti i univerzalnom dizajnu okruženja

Univerzalni dizajn je dizajn okruženja koje u najvećoj mogućoj meri mogu da koriste svi ljudi, bez obzira na njihove karakteristike kao što su starost, veličina, sposobnosti ili invaliditet. Upravo je to tema naredne Zoom kafice – 45 minuta o inkluzivnosti i univerzalnom dizajnu okruženja.

Kako postići dizajnirano i inkluzivno okruženje za sve?

Da li je koncept dizajna za sve trošak ili investicija za budućnost?

Da li obrazovni sistem podstiče različitost ili je sputava?

Na koga mislimo kada kažemo svako?

Na ova i brojna druga pitanja odgovara Ljupka Mihajlovska, direktorka je Centra za studente sa hendikepom Univerziteta u Beogradu. Ljupka je diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, ima više od petnaest godina iskustva u radu na polju ljudskih prava i društvene inkluzije. Bavi se procenom potreba za dodatnom podrškom osobama iz osetljivih društvenih grupa, kreiranju i pružanju usluga podrške. Održala je brojne obuke za mlade u oblasti ljudskih prava, pristupačnosti, aktivizma i antidiskriminacije.

Priliku da postavite svoje pitanje imaćete ukoliko se prijavite za druženje Zoom kafica – 45 minuta o inkluzivnosti i univerzalnom dizajnu okruženja putem ovog linka.

Druženje je namenjeno studentima svih fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu na svim nivoima studija i onima koji su završili studije u poslednjih godinu dana.

Neke od prethodnih kafica koje su bile održane, možete pogledati ovde:

Prethodne susrete „Zoom kafica – 45 minuta sa … “ možete poslušati ovde.

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: