Danas je 
sreda, februar 21, 2018. godine... Pronađite sve neophodne informacije o studentskom životu na našem portalu!

Revolucionarno ili? Studentkinja podelila genijalan način zapisivanja beleški na predavanju

Postoje dve vrste studenata: oni koji zapisuju beleške i oni koji nemaju čak ni svesku i hemijsku tokom predavanja. Ovi prvi često se muče da bi stigli da zapišu sve što profesor govori ili piše, a kao što znamo, bez beleški često na fakultetu ne bismo mogli preživeti. Tim mukama je svojom genijalnom idejom na kraj stala jedna studentkinja.

Tehnike množenja koje će te učiniti genijalcem!

Ukoliko ti matematika nije jača strana, postoji par trikova koje možeš naučiti kako bi se rešio svih svojih problema kada je računica u pitanju!

Naučite od Stiva Džobsa kako da dobijete ono što želite

Stiv Džobs ostavio je iza sebe dve vrlo uspešne kompanije – Apple i Pixar, ali do uspeha nije došao tako što se stalno pridržavao pravila.

Ovo su zlatna pravila efikasnog učenja

Uspešno učenje nije privilegija genijalnih ljudi. Oni koji uče uspešnije samo primenjuju određene metode, tehnike i taktike.

Kako efektno čitati i racionalno učiti?

Istraživanja su pokazala da su za smislenu obradu teksta potrebne metode, jer samo čitanje nije dovoljno.

Kako ostati motivisan student?

Prilikom upisa na fakultet i tokom prve godine, kada studenti polažu prve ispite, motivacija za učenjem je kod većine na visokom niovu. Nije redak slučaj da nešto kasnije, na sledećoj godini, studenti izgube glavni fokus i teže prihvataju obaveze. Kako ostati motivisan tokom celog perioda studiranja?

Uz minimalan trud ostvarite maksimalan uspeh

Koliko puta vam se dogodilo da ste proveli nedelje, mesece spremajući neki ispit, čitajući stotine stranica, bubajući do kasno u noć... i na kraju, pali ste ispit! Desilo vam se, zar ne? Kao i svima nama. U takvim trenucima se zapitamo kako je moguće?! Uzroci mogu biti brojni ali postoji nešto što će se u većini slučajeva provući kao zajednički faktor – rasplinuli smo se u tom učenju, bili smo suviše detaljni, išli smo previše u „širinu“, na kraju „pregoreli“ smo!

Najbolji i najgori načini učenja – proverite koji metod vi koristite!

Da li ste znali da su istraživanja pokazala da su najčešće korišćene tehnike učenja upravo i one koje su okarakterisane kao najlošije?

Odmorite svoj um: Vežbajte “nerazmišljanje”

“Da ne razmišljam?” – možda se pitate. Zašto i kako bi to učinili?

Pripremi se za naredni ispitni rok i položi sve ispite uz Feynman-ovu metodu!

Da li ste nekada pokušali da naučite lekciju tako što biste je sami sebi “predavali” i objasnili rečima koje su vama bliske i jasne?...
57,580FANOVAPRATI NAS
2,172PRATILACAPRATI NAS
686PRATILACAPRATI NAS
CLOSE
CLOSE