Danas je 
četvrtak, 23 marta, 2023. godine... Pronađite sve neophodne informacije o studentskom životu na našem portalu!
Početna Saveti za studente

Saveti za studente

Saveti za studente! Pročitajte korisne savete o učenju i studiranju!

Top 10 Web alata za studente

Postoji mnogo alata koji su besplatni a mogu da budu veoma korisni studentima, bez obzira na kom fakultetu se nalaze. U ovom članku opisaćemo...

Šta kada vam profesor ne odgovori na e-mail?

Svaki student se makar jednom našao u situaciji da mora da se obrati profesoru putem mejla. Ukoliko ste i vi jedan od njih, verovatno...

Pobedite tremu pred ispit u deset koraka!

Ispiti su sami po sebi stresne situacije. Kada se tome dodaju neprospavane noći, velika očekivanja, strah od neuspeha i brojni drugi faktori, razumljivo je zbog čega je trema pred ispit jedna od prvih asocijacija na ovu pojavu. Kako se osloboditi ovog osećaja?

Ovo su zlatna pravila za efikasno učenje

Uspešno učenje nije privilegija genijalnih ljudi. Oni koji uče uspešnije samo primenjuju određene metode, tehnike i taktike.

Ko više uči strane jezike – momci ili devojke?

Prema evropskim  istraživanjima jednog univerziteta u Velikoj Britaniji kada je u pitanju učenje stranih jezika od 30.000 anketiranih polaznika na kursevima stranih jezika, 69%...

Par saveta za lakše učenje

Učenje nije jednostavan proces i većina studenata na početku studija nije sigurna u to kako zapravo postići željene rezultate i da li su tehnike učenja koje su koristili tokom prethodnog školovanja korisne na fakultetu, čije se gradivo dosta razlikuje, naročito po obimu. Predstavljamo vam nekoliko saveta koji vam mogu pomoći ili vas bar usmeriti.

Revolucionarno ili? Studentkinja podelila genijalan način zapisivanja beleški na predavanju

Postoje dve vrste studenata: oni koji zapisuju beleške i oni koji nemaju čak ni svesku i hemijsku tokom predavanja. Ovi prvi često se muče da bi stigli da zapišu sve što profesor govori ili piše, a kao što znamo, bez beleški često na fakultetu ne bismo mogli preživeti. Tim mukama je svojom genijalnom idejom na kraj stala jedna studentkinja.

Tehnike množenja koje će te učiniti genijalcem!

Ukoliko ti matematika nije jača strana, postoji par trikova koje možeš naučiti kako bi se rešio svih svojih problema kada je računica u pitanju!

Naučite od Stiva Džobsa kako da dobijete ono što želite

Stiv Džobs ostavio je iza sebe dve vrlo uspešne kompanije – Apple i Pixar, ali do uspeha nije došao tako što se stalno pridržavao pravila.

Kako efektno čitati i racionalno učiti?

Istraživanja su pokazala da su za smislenu obradu teksta potrebne metode, jer samo čitanje nije dovoljno.
54,967FANOVAPRATI NAS
2,187PRATILACAPRATI NAS
714PRATILACAPRATI NAS