Gradski prevoz u Beogradu

Javni gradski prevoz u Beogradu obuhvata prevoz autobusima, tramvajima, trolejbusima i vozovima na oko 130 linija.

Novi sistem naplate gradskog prevoza startovao je od 1. maja, a pored zaposlenih, jedna od nedoumica, bila je i kako će studenti plaćati mesečnu kartu. Studenti spadaju u povlašćenu kategoriju i nova cena mesečne karte za njih iznosi 1.000 dinara, dok godišnja košta 11.000 dinara.

Uslugu prevoza sa popustom ostvaruju svi studenti koji imaju prebivalište na teritoriji grada Beograda, i to studenti visokoškolskih ustanova do navršenih 26 godina života, kao i studenti doktorskih studija i studenti fakulteta čije osnovne ili integrisane akademske studije traju šest školskih godina, do navršenih 28 godina života.

Studenti koji nemaju prebivalište na teritoriji grada Beograda, takođe ostvaruju popust na kartu za prevoz, pod uslovom da su akreditovani fakulteti koje pohađaju na teritoriji grada Beograda.

Karte za prevoz se studentima izdaju sa ograničenim vremenom trajanja i to najduže do jedne godine. Studenti treba da odu do jedne od 10 poslovnica za prodaju karata i da sa istim dokumentima kao i ranije dokažu svoj status i zatim kupe mesečnu ili godišnju kartu.

Kaznena karta za švercovanje u prevozu iznosiće 5.000 dinara, a ako se plati u roku od 7 dana ona će biti 2.500.

novi sistem naplate javnog prevoza