Najpopularniji posao Work&Travel programa – Posao spasioca

Leto se bliži, a vi razmišljate o WORK&TRAVEL programu! Niste sigurni koji posao da odaberete? Niste sigurni koju destinaciju da odaberete? Predstavljamo vam jedan od najpopularnijih i najzastupljenijih poslova za studente u okviru W&T programa. Ukoliko želite da vaše prekookeansko putovanje bude doživljaj za pamćenje, da upoznate mnoge zanimljive ljude i otkrijete jednu novu kulturu, a pri tome i da zaradite, posao spasioca je najbolje rešenje za vas!

Agencija Student Adventures se potrudila da odgovori na sve vaše nedoumice i da vas detaljno uputi u popularni LIFEGUARD program!

Posao spasilaca na bazenu je definitivno jedan od najpopularnijih studentskih poslova u Sjedinjenim Američkim državama. U većini država u SAD prisutna je velika potražnja za spasiocima, budući da postoji zakonska obaveza da na svakom bazenu bude obezbeđeno prisustvo spasioca u toku radnog vremena bazena. Sezona otvorenih bazena u SAD-u traje od Memorial Day-a (poslednja nedelja u maju) do Labour Day-s (prva nedelja u septembru). Međutim, studentima u okviru W&T programa se nudi i mogućnost rada u predsezoni, kada se bazeni pripremaju za sezonsko otvaranje, kao i rad u postsezoni jer neki bazeni ostaju otvoreni i posle završetka regularne letnje sezone. Za studente važna informacija je da i van sezone važe ista pravila po pitanju obaveza i novčane nadoknade, kao i tokom regularne sezone.

Koliko možete da zaradite

Što se zarade tiče, potrebno je naglasiti da lifeguard posao studentima može obezbediti solidnu zaradu sa kojom ćete biti zadovoljni. Prednost ovog posla kada je reč o zaradi jeste upravo u mogućnosti prekovremenog rada (sve preko 40 radnih sati nedeljno se podrazumeva pod overtime) koji se u ovoj zemlji vrednuje sa 50% u odnosu na regularan sat. Minimalne satnice lifeguard pozicije su se povećavale prethodne 2 godine, pa sada iznose $8.5 – $11.5 po regularnom satu, odnosno $12.75 – $17.25 po prekovremenom satu.

Lagan posao, dobra zarada, mogućnost nalaženja dodatnog posla u večernjim satima (klubovi, restorani, supermarketi, prodavnice, dostava hrane…), mogućnost držanja časova plivanja, organizovan noćni život, mogućnost stanovanja sa svojim društvom, odlasci u grupama, bogat i beslatan kulturni sadržaji (muzeji, zooloskivrt, Bela kuća, Monument…), sunčanje i preplanuo ten, zanimljiva poznanstava, organizovana putovanja, mogućnost rada u postsezoni… Sve su to prednosti koje vam posao spasioca na bazenu može pružiti. Ukoliko ste iskusni u ovom poslu i odlučite se da ponovo vratite istom poslu, postoji mogućnost da će vam se ukazati prilika da postanete supervizori (što podrazumeva: veću platu, službeni auto, više slobodnog vremena…). Jedina mana ovog posla mogu biti retki kišni dani kada možda nećete imati puno posla.

STUDENT ADVENTURES se zasigurno izdvaja u mnoštvu drugih agencija koje nude ovaj posao, jer ova agencija je jedina koja poseduje ekskluzivno pravo zastupanja Winkler Pool i Premier Pool Management kompanija. Agencija Student Adventures učestvuje u organizovanim žurkama u Washington DC, takođe pruža obuku u Srbiji (koja se ne naplaćuje u slučaju nedobijanja vize), kao i mogućnost spajanja grupa koje žele da putuju i žive zajedno.

Ukoliko i vi želite da se pridružite kolegama koje su leta provodila u Sjedinjenim Američkim Državama, saznajte više o ponudi agencije Student Adventures.

STUDENT ADVENTURES
Nemanjina 40, TC Futura
I sprat
11000 Beograd
Tel: +381(11)365-0086
mobilni/sms: +381(60)365-0091
Radno vreme:
Ponedeljak – Petak: 09 – 17
office@studentadventures.rs 
Facebook: www.facebook.com/studentadventures.rs/?fref=ts
SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: