Evropski dani medija za mlade 2016: Poziv za novinare

Organizacija European Youth Press traži 20 mladih i motivisanih novinara koji su zainteresovani da postanu deo tima koji će organizovati naredne Evropske dane medija za mlade, jedan od najvećih događaja za mlade medijske radnike. Pored toga, prijaviti se mogu svi mladi novinari koji žele kao učesnici programa posetiti Evropske dane medija za mlade.

Članovi tima vodiće sedam medijskih radionica posvećenih televiziji, radiju, štampanom novinarstvu, multimediji, fotografiji i novim medijima, a pored toga od njih se očekuje i učešće i organizovanje eksterne komunikacije, logistička priprema i pružanje uputstava učesnicima događaja.

Evropski dani medija za mlade održaće se od 19. do 21. maja u Strazburu, a oko 110 mladih novinara koji imaju između 18 i 30 godina dobiće priliku da izvještavaju iz Evropskog parlamenta o aktuelnim problemima u vezi sa medijskim slobodama u Evropi i šire.

Učesnici će tokom tri dana proći kroz mnoge radionice i političke diskusije, a pored toga imaće priliku uspostaviti kontakte sa visokopozicioniranim evropskim političarima, profesionalnim novinarima i ekspertima.

Krajnji rok za prijavu članova tima je 14.3.2016., a više informacija o konkursu možete pronaći ovde.

Krajnji rok za prijavu ostalih učesnika je 20.3.2016., dok više informacija o ovom konkursu možete pronaći ovde.

Izvor: Dijalog.net

European Youth Media Days/Foto: youthpress.org

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: