VI PIŠETE, MI NAGRAĐUJEMO – Glasnikov konkurs za najbolju kratku priču

Glasnik je objavio konkurs za studente za najbolju kratku priču, rok za prijave je produžen, a najbolje očekuju vredne nagrade i objavljivanje u knjizi "Najbolja kratka priča 2021".
VI PIŠETE MI NAGRAĐUJEMO

Glasnik i ove godine organizuje konkurs za najbolјu kratku priču za studente, pod sloganom VI PIŠETE, MI NAGRAĐUJEMO. Početak konkursa je, simbolično, proglašen 23. aprila, na Svetski dan knjige i autorskog prava, i prvobitno je bilo planirano da traje do 23. maja 2021. godine, ali krajnji rok za slanje produžen je do 20. juna 2021. godine.

Pravo učešća imaju svi studenti koji se školuju u Republici Srbiji, a priča sa kojom se konkuriše mora biti napisana na srpskom jeziku, obima do 10.000 karaktera, uz uslov da nije objavlјivana do sada.

Na konkursu se može učestvovati samo sa jednom pričom, a Glasnikov urednički kolegijum izabraće 15 najbolјih priča, koje će biti objavlјene u knjizi Najbolјa kratka priča 2021. godine.

Prva tri nagrađena autora dobijaju i Glasnikova izdanja u vrednosti od 15.000,00, 10.000,00 i 5.000,00 dinara.

Učesnici svoje radove mogu dostaviti u elektronskoj formi na e-mail: kontakt@slglasnik.com uz ime i prezime, adresu, broj telefona i skeniran važeći indeks na uvid. Putem iste adrese zainteresovani mogu dobiti odgovore na sva dodatna pitanja.

Rezultati konkursa VI PIŠETE MI NAGRAĐUJEMO biće objavljeni 1. avgusta 2021. godine.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: