„Starim“ studentima ipak još dve godine da završe studije

Starim studentima rok za završetak studija biće produžen za još dve godine, navodi se u obaveštenju Ministarstva prosvete.
Na zahtev Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Skupštine Srbije, studentima koji su upisali studije po starom programu biće produžen rok za završetak studija za dve godine„, navodi se u saopštenju.
 
Na dnevnom redu Skupštine Srbije po hitnom postupku naći će se Izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju koje će omogućiti da se ovo primeni u praksi.
 
Podsetimo, predstavnici „starih“ studenata najavili su ustavnu žalbu, ukoliko im se rok za sticanje diplome ne produži. Prema poslednjim izmenama Zakona o visokom obrazovanju, stari studenti u Srbiji imaju rok da diplomiraju do kraja septembra.
 
Tokom ovog avgusta ministar prosvete Mladen Šarčević je više puta ponovio da će takozvani stari studenti, koji su studije započeli pre prelaska na aktuelni bolonjski sistem, morati da završe školovanje po novom programu. On je rekao da ovim studentima neće dati još jednu šansu i da „jer im je već dva puta činio uslugu i pokretao pitanje produžetka roka“.
 
Izvor: www.021.rs
SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: