Shoot by Youth – međunarodno takmičenje za mlade

U toku je međunarodno takmičenje za mlade od 15 do 25 godina u društveno odgovornim filmovima, pod nazivom "Shoot by Youth".
Shoot by Youth

Učestvovanjem u takmičenju „Shoot by Youth“ mladi imaju mogućnost da osvoje 500 evra u dinarskoj protivvrednosti za realizaciju svoje ideje mogućeg rešenja problema koji su identifikovali u svojoj lokalnoj zajednici, 500 evra u dinarskoj protivvrednosti za članove tima i mogućnost da učestvuje na omladinskim događajima u državama dunavske regije.

Cilj takmičenja „Shoot by Youth“ je da izazove kreativnost mladih, da ih angažuje u interaktivni i zabavni događaj i da im ponudi nevrovatne nagrade najboljim video zapisima.

Takmičiti se mogu timovi koji broje od po 3 – 5 mladih osoba, iz sledećih zemalja dunavskog regiona; Bugarske, Hrvatske, Nemačke, Rumunije ili Srbije. Mladima se pruža mogućnost da naprave kratke video zapise (filmiće) u trajanju od 3 do 5 minuta o lokalnim problemima u gradu/regionu u kojem žive i osmisle moguće kreativno rešenje na teme: kultura, društvo, životna sredina i mladi.

Mladi treba da postave svoje video zapise na neke od onlajn platforni za video sadržaje, npr. YouTube, Vimeo…

Timovi sa svojim radovima se prijavljuju onlajn na stranici www.shootbyyouth.com gde mogu pronaći i dodatne infomacije o tehničkim zahtevima i pravilima takmičenja.

Konkurs traje do 15. avgusta 2021. gde će nakon 4 nedelje od završetka konkursa međunarodni žiri proglasiti pobednike.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: