SCS hakaton: Rešite probleme u okruženju korišćenjem podataka iz satelita

Republički Geodetski Zavod (RGZ) i fondacija Serbian Case for Space (SCS), uz podršku UNDP Serbia i američke kompanije Planet, organizuje jedinstven događaj na kojem će učesnici iz Srbije imati prilike da uz pomoć podataka RGZ-a koji će biti specijalno otvoreni za potrebe takmičenja i Planetovih satelitskih podataka, osmisle kreativna rešenja iz jedne od tri ključnih oblasti za našu državu: zaštita životne sredine, prirodne nepogode i unapređenje ekonomskog razvoja. Pobednički tim očekuju vredne nagrade.
SCS Hakaton

U periodu od 22-23. maja organizacija Serbian Case for Space (SCS) uz podršku partnera: Geodetskog zavoda Srbije, UNPD-ija i kompanije Planet organizuje SCS hakaton POGLED IZ ORBITE, potpuno drugačijeg koncepta od onih koje ste do sada imali prilike da vidite u našem regionu. Svi prijavljeni dobiće priliku da uz pomoć satelitskih i drugih otvorenih podataka kreiraju rešenja koja mogu da pokrenu odgovorne i važne promene u našem okruženju, a za sve to – budu vredno nagrađeni.

Na samom početku, pred takmičarima se nalazi zanimljiv izbor – imaće priliku da odluče za koji od 3 ponuđena izazova žele da pronađu rešenje:
1. Prirodne nepogode
2. Zaštita životne sredine
3. Unapređenje ekonomskog razvoja

Zatim je potrebno samo da okupe tim (od najviše 5 ljudi) ili da se prijave samostalno na SCS hakaton – a na njihovu mejl adresu će stizati zanimljivi i korisni sadržaji koji će im pomoći da dodatno razmisle o ideji i temama važnim za upravo za lokalno okruženje i izabrani izazov.

One najuspešnije očekuju vredne novčane i nenovčane nagrade a za sve ostale informacije pozivamo vas da posetite Serbian Case for Space sajt i saznate više o samom takmičenju i konceptu, kao i o prijavama za isti.

Iskoristite priliku da upoznate talentovane kolege iz okruženja, uspešne ljude iz domaće i svetske IT industrije i osvojite vredne nagrade – vidimo se na SCS HAKATONU: Pogled iz orbite!

Za sva važna pitanja i konsultacije, možete se obratiti organizatorima putem mejla info@serbiancaseforspace.com.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: