Saopštenje za prijavu za tačkmičenje SICEF Hakaton #8

Osmi po redu SICEF Hakaton biće održan od 4. do 6. novembra 2022. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu i Naučno-Tehnološkom Parku u Nišu.

U pitanju je dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju, u kome učestvuje osam timova od po četiri člana. Takmičari se prijavljuju preko aplikacije koja je objavljena na sajtu Hakatona, mesec dana pre takmičenja. Jedini uslov je da takmičari budu student ili diplomirani student do 29. godine života. Potrebno je da prijave zadovolje kriterijume žirija, nakon čega će kandidatima biti javljeno da li su izabrani da se takmiče na osmom po redu Hakatonu. Dobrodošli su i takmičari iz inostranstva kojima će smeštaj biti obezbeđen.

 Tema Hakaton-a biće poznata neposredno pred sam početak takmičenja, dok su se kao teme prethodnih godina našle aplikacije za pomoć izbeglicama, poboljšanje uslova studiranja , doprinos sprečavanju širenja covid-19. Zadatak svakog tima je da osmisli aplikaciju u lično izabranoj tehnologiji, koja odgovara zadatoj temi i predstavi je stručnom žiriju. Žiri čine profesori Elektronskog fakulteta i predstavnici sponzora, a za prva tri plasirana tima su obezbeđene vredne nagrade. Neki od ovogodišnjih sponzora su, pored godišnjih sponzora ingsoftware_ I MVP Workshop, I kompanije Cubic MotionDSP , Better Collective, Badin Soft, Webelinx, Executive Digital, endava, flow.Ninja, Startuj I HelloWorld. Na Hakatonu takmičarima je pored preko potrebnog interneta I prostora za rad, obezbeđena hrana tokom celog trajanja takmičenja, kao i Soba za zabavu (Fun Room) kako bi se odmorili i dobili nove ideje.

Glavni organizator Hakatona – SICEF (Studentski Inovacioni centar Elektronskog fakulteta u Nišu) je organizacija koja je formirana da bi doprinela studiranju i usavršavanju studenata tehničkih fakulteta i popularizovala struku inženjera. Sa istim ciljem pozivamo sve zainteresovane takmičare da se prijave do 25. oktobra i steknu nova prijateljstva, znanja i iskustva!

Za više informacija takmičari mogu posetiti zvanični sajt Hakatona kao i facebook stranicu:

http://hakaton.sicef.info

https://www.facebook.com/hakatonsicef/

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: