RISE 2 PROGRAM – Prijavi se za učešće!

Ukoliko imaš između 18 i 35 godina, motivaciju i želju da sa svojim timom utičeš pozitivno na svoju zajednicu a istovremeno tako i zarađuješ, RISE je prilika za tebe!
RISE

RISE – Regionalni inkubator za socijalno preduzetništvo je projekat za motivisane i posvećene mlade ljude, koji su spremni da uče i da donose promene za dobrobit Zapadnog Balkana. Naš cilj je da podržimo vaše socijalno preduzetničke ideje koje će region učiniti boljim mestom. Ovaj besplatni program podrške za razvoj ideja socijalnog preduzetništva je tokom protekle godine okupio 137 mladih nosioca promena, preduzetnika i preduzetnica, a i ti možeš da budeš jedan/jedna od njih! Prijave za program otvorene su do 26. septembra u 23.59 časova!  

Da li imate ideju ili inovativno rešenje za novi i bolji pristup obrazovanju, osnaživanju žena, kulturi, ruralnom razvoju, zdravlju ili zaposlenosti u svojoj zajednici? Veštine, znanje i iskustvo socijalnog preduzetništva pomoći će vam da rešite socijalna i / ili pitanja zaštite životne sredine koja vas posebno interesuju i pomoći će vam da zaradite dok to radite!

RISE program sastoji se od 2 faze – Ideacije i Inkubacije. Tokom 4 meseca faze Ideacije gradićeš svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imaćeš podršku eksperata i mentora, sa kojima ćeš proći kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća. Dva najbolja tima iz Srbije odnosno ukupno 12 timova iz regiona, dobiće i dodatnu finansijsku i praktičnu podršku da sprovedu svoju ideju i unaprede razvoj svog poslovanja tokom faze Inkubacije.

Ukoliko je RISE mesto na kome želiš da budeš, prijavi svoj tim popunjavam forme na ovom linku. Prijave za program otvorene su do 26. septembra u 23.59 časova!

Saznaj više o RISE programu, šta očekuje timove na RISE putovanju i kriterijumima za učešće klikom na ovaj link.

Ukoliko imaš neku nedoumicu u vezi sa samim programom ili procesom prijave, budi slobodan/slobodna da nas kontaktiraš na mail jelena@smartkolektiv.org.

Više o Smart Kolektivu, organizaciji koja sprovodi program u Srbiji, saznajte klikom na ovaj link.

Postani deo RISE putovanja i pridruži nam se u stvaranju boljeg društva!

KO SMO MI?

Mi predstavljamo grupu od 11 partnera iz Zapadnog Balkana, Nemačke i Francuske koji su u potrazi za mladim ljudima iz regiona baš kao što ste vi, koji donose promene, i koji će nam pomoći u razvoju socijalnog preduzetništva i boljih društava.

Projekat RISE razvija i nadgleda konzorcijum koji čine Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), GROUPE SOS Pulse, Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEIN), Institut Francais i francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ), a realizuju šest lokalnih inkubatora – Smart Kolektiv, IPC Tehnopolis, ARNO, Balkan Green Foundation, Nešto više i Yunus Social Business. RISE sufinansiraju Francuska razvojna agencija (AFD) i Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO).

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: