Prijavite se na IESF Esports globalno akademsko takmičenje za studente i diplomce

IESF (Internacionalna esport federacija) i SESE (Sportski Esports Savez Srbije) pozivaju sve studente i diplomce iz Srbije da se prijave na prvo globalno akademsko esports takmičenje i osvoje vredne nagrade!
IESF Esports

Cilj takmičenja je da se kroz promociju i aktivaciju esports akademskih istraživanja na globalnom nivou doprinese nacionalnoj esport industriji pružanjem sopstvenih nacionalnih istraživanja. Pokretanjem prvog globalnog IESF Esports Academic takmičenja, IESF želi da podrži i podstakne istraživanja vezana za Esport kako bi omogućio da Esport poveća svoju obrazovnu osnovu za dalji rast u budućnosti.

Zahvaljujući SESE, jedinoj esports asocijaciji u Srbiji i članici Internacionalne eSports Federacije (IeSF) koja pruža podršku takmičenju na nacionalnom nivou, svi naši studenti osnovnih, master i doktorskih studija kao i diplomci imaće priliku da svoje radove i ideje izlože pred svetskom komisijom u rangu sa najboljim studentima iz celog sveta.

Globalno Akademsko Esports Takmičenje sastoji se iz dva konkursa. Prvi je „Poziv za radove“ koji je namenjen studentima i diplomcima a odnosi se na bilo koju temu Esporta. Tri najbolja rada iz ove kategorije biće nagrađeno sa ukupno 4.500 € (I, II, i III nagrada). Prijave počinju 1. septembra i trajaće do 27. septembra. Drugi segment takmičenja zove se „Zahtev za istraživanje“ i namenjen je isključivo studentima doktorkih studija a zahteva istraživački rad na temu Ekonomski uticaj esporta, a nagrađeni rad osvojiće 15.000€. Prijave za naučno istraživački rad počele su 14. juna i traju do 30 juna.

Na oba konkursa studenti mogu učestvovati pojedinačno ili u timu (2 do 4 člana), s tim da svi članovi tima moraju imati kvalifikacije predviđene konkursom.

Takmičenje je otvoreno za podnosioce zahteva širom sveta, a izabrani kandidati imaće sledeće pogodnosti:

  • Diploma predsednika IESF-a
  • Nagrade (Poziv za Radove i Nagradni fond za podršku istraživanjima)
  • Objava u Arhivi IESF-a (Novo lansiranje 2021)
  • Mogućnosti predstavljanja na IESF Global Esports akademskom seminaru 2021

Više detalja o konkursima „Poziv za radove“ i „Zahtev za istraživanje“ kao i sve informacije neophodne za prijavu možete preuzeti sa linka. Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se na academia@iesf.org.

O IESF

IeSF ili međunarodna esports federacija je globalna organizacija sa sedištem u Južnoj Koreji čija je misija da elektronski sportovi budu prepoznati kao legitiman sport. Osnovana je 2008. godine, a prvo svetsko prvenstvo se održalo 2009. godine u Taebaeku. Od tada su svake godine bili domaćini jednog od najvećih esports takmičenja i jedno do retkih koje okuplja reprezentacije, zbog čega sa sobom nosi poseban prestiž. GEAC (Global Esportc Academic Competition) je deo IESF-ovog globalnog Esport centra za Istraživanje i Razvoj, koji posluje uz podršku grada Busan i Agencije za promociju informacija u Busanu, u Južnoj Koreji.

O SESE

Sportski Esports Savez Srbije (SESE) je udruženje ljubitelja video igara i sportskog takmičenja koje za cilj ima popularizaciju esporta u Srbiji i regionu. Osnovana je 2008. godine, a postaje članica International e-Sports Federacije (IeSF) odmah po osnivanju 2009. Zadatak Srpske e-Sport Asocijacije je da okupi sve gejmere zainteresovane za takmičenja na domaćoj i Internacionalnoj sceni. Pored registrovanja igrača iz Srbije, zadatak SESE je i uvođenje standarda u kompetativnom gejmingu.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: