Otvorene su prijave za Social Impact Award

Social Impact Award je jedan od najvećih internacionalnih programa za razvoj društvenog preduzetništva među mladima. Sprovodi se u 14 zemalja na 3 kontinenta, a u Srbiji ga organizuje nevladina organizacija ‘‘Razlivalište‘’.
Social Impact Award

Zvanično je otvoren sedmi po redu Social Impact Award program u Srbiji koji pruža mentorsku i finansijsku podršku mladima u razvijanju inovativnih rešenja za probleme 21. veka. Zato se pozivaju svi koji žele da osvoje podršku za pokretanje i razvoj sopstvenih biznisa da se registruju na sajtu Social Impact Award Serbia i prijave svoju ideju.

Šta podrazumeva učešće u programu?

Svi timovi i pojedinci koji se prijave do 6. juna prolaze proces selekcije i ocenjivanje stručnog žirija. Na osnovu njihovih glasova 10 najboljih biznis ideja ulazi u finale. Finalisti/kinje zatim prolaze kroz period inkubacije – tri meseca intenzivnog rada na razvoju projekata sa dodeljenim mentorima i ekspertima (period od jula do septembra).

Svi finalisti imaće priliku da na zvaničnoj dodeli nagrada u novembru predstave finalne projekte na kojima su radili tokom perioda inkubacije, a 3 najbolja tima očekuju sjajne nagrade:

  • 1.500€ početnog kapitala
  • Nastavak mentorske podrške
  • Poziv na SIA Summit koji okuplja pobednike programa iz celog sveta (ove godine
    održava se online)

Još jedan, četvrti tim koji bude imao najviše glasova publike takođe dobija nastavak mentorske podrške kao i poziv na SIA Summit.

 

Otvorene su prijave za Social Impact Award

Ko može da se prijavi?

Pravo na učešće imaju svi državljani i državljanke Srbije starosti od 15 do 30 godina (svi aplikanti moraju biti rođeni između 1991. i 2006. godine).

Projekti koji konkurišu ne smeju primiti formalnu start-up podršku pre konkurisanja. Pod formalnom start-up podrškom smatramo finansijsku podršku treće strane koja prelazi vrednost od 3.000€ (anđeoske investicije, grantovi, nagrade..).

Projekti koji su se takmičili prethodnih godina, osim pobedničkih, mogu ponovo da konkurišu u 2021. ukoliko ispunjavaju ostale kriterijume.

Kako do prijave?

Ukoliko želite da prijavite svoju ideju, utičete na svoje okruženje, da se razvijate, ali i upoznate nove ljude, to možete učiniti putem ovog linka.

Za sve nedoumice i pitanja odgovaramo putem Instagram i Facebook stranice ili putem mail-a na sara.cortan@razlivaliste.org. Više informacija o programu nalazi se na sajtu serbia.socialimpactaward.net.

Vidimo se!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: