Otvorene prijave za takmičenje FON Hakaton

Ukoliko volite izazove, rad pod pritiskom u kratkom vremenskom roku vam nije stran i želite da testirate svoje dosadašnje programerske veštine, FON Hakaton je sjajna prilika da se u tome oprobate!
FON Hakaton

Udruženje studenata informatike FONIS ove godine organizuje deveti po redu FON Hakaton, 24-časovno programersko takmičenje na kome timovi od 3 ili 4 programera kreiraju softverska rešenja na zadati problem. Takmičenje će biti održano 12. i 13. marta na Fakultetu organizacionih nauka.

FON Hakaton je programersko takmičenje kreirano sa ciljem da učesnici za 24 sata osmisle i izrade softversko rešenje na zadatu temu. Tročlani ili četvoročlani timovi, koji će biti odabrani za veliko finale, imaće priliku da iskoriste svoja znanja i veštine i da u realnom okruženju steknu nezaboravna iskustva koja će im sigurno značiti u daljem napredovanju i usavršavanju programerske karijere. Timovi će imati pomoć IT stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti, koji će im kroz konsultacije, pokazati put do realizacije što boljeg softverskog rešenja. Generalni pokrovitelj takmičenja je kompanija Levi9 koja će zadati izazovnu temu Hakatona pružajući timovima priliku da pokažu inovativnost i stvore rešenje široke primene.

Koja je tema FON Hakatona?

Za sada je tema Hakatona tajna, ali će biti otkrivena na brifingu odmah nakon otvaranja takmičenja.
 
Koliko članova tim može imati?
Tim treba da sadrži od 3 do 4 člana. Nije moguća individualna prijava, jer su za učešće neophodni timovi.
 
Da li će takmičarima biti dostupne konsultacije sa mentorima?
Da. Tokom izrade rešenja, u određenim terminima, takmičari će imati mogućnost konsultacije sa mentorima. Mentorsku podršku tokom takmičenja će činiti nastavnici i saradnici sa fakulteta kao i alumni članovi FONIS-a.
 
Da li će se takmičenje ove godine održati uživo ili online?
Ove godine će se takmičenje održati uživo u celosti. Takmičarima će na raspolaganju biti prostorije Fakulteta organizacionih nauka, gde je cilj da se za 24 sata osmisli najprikladnije softversko rešenje na zadatu temu. Takmičenju će prethoditi selekcija koja će biti održana online.
 
Koje tehnologije dolaze u obzir za razvoj softverskog rešenja?
Takmičari mogu koristiti tehnologije po svom izboru.
 
Ko se sve može prijaviti za učešće na Hakatonu?
Pravo učešća na Hakatonu imaju svi stariji od 16 i mlađi od 26 godina kako iz Srbije tako i iz inostranstva, bez obzira na državljanstvo ili nivo formalnog obrazovanja.
 
Kako izgleda bodovanje pri selekciji za učešće na takmičenju?
Od ove godine selekciju čine tri dela, najpre sama prijava, zatim test znanja i konačno algoritamski zadaci. Pri pregledanju prijava, cilj je da se uoči motivaciju. Potrebno je da svi članovi tima prilože i CV koji pomaže organizatorima da bolje sagledaju znanje potencijalnih takmičara, iskustvo i veštine kada je programiranje u pitanju. Test znanja se radi online i timski na Moodle platformi. Poslednji deo selekcije je test algoritamskih zadataka koji se, takođe, radi online i timski.
 
Prijave su trenutno otvorene i traju do 1. marta u 23:59h.
 
Sve informacije o takmičenju kao i formu za prijavu možete pronaći na sajtu FON Hakatona.

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: