Najkraći dan produžava prijave za mentorski program „From scratch to pitch!“

Najkraći dan je festival kratkometražnog filma koji se tradicionalno već sedam godina održava 21. decembra, kada se obeležava Svetski dan kratkog filma. Ovogodišnje izdanje Festivala održaće se pod sloganom Upadni u poslednji kadar! u periodu od 18. do 21. decembra uživo, poštujući sve epidemiološke mere.
From scratch to pitch

Prijave za mentorski program From scratch to pitch koji u okviru ovogodišnjeg izdanja festivala Najkraći dan organizuje udruženje Filmkultura u saradnji sa Evropskom filmskom akademijom produžene su do 10. novembra.

Mentorski program From scratch to pitch vodiće rumunski reditelj i dobitnik nagrade za najbolji kratki film na European Film Awards 2019. godine, Bogdan Muresanu. Celokupan program će se održati u Jugoslovenskoj Kinoteci u Uzun Mirkovoj.

Radionica će se sprovoditi kroz grupni i pojedinačni rad sa mentorom, a polaznici će imati priliku da razvijaju i oblikuju svoje ideje za kratkometražne filmove sa finalnim ciljem prezentovanja projekta pred relevantnim filmskim autorima iz zemlje. Kroz gledanje renomiranih kratkometražnih filmova iz celog sveta i priču o najboljim načinima za oblikovanje filmskih projekata, polaznici će moći da čuju i primene odgovarajuća kreativna i produkciona rešenja na svoje filmske ideje. Pored ovoga, mentorski program ima za cilj povezivanje mladih profesionalaca i amatera koji se bave filmskom umetnošu, kao i sklapanje novih saradnji i upoznavanje potencijalnih saradnika na budućim filmskim projektima.

Forma za prijavu nalazi se na ovom linku, a sve što je potrebno kako biste se prijavili jeste da imate ideju za kratkometražni film bez žanrovskog ograničenja.

Prijave su otvorene za sve zainteresovane za ovu oblast i filmske entuzijaste, te prethodno iskustvo rada na filmu nije neophodno i neće se uzimati kao kriterijum prilikom izbora kandidata.

Dodatne informacije o Festivalu, filmskom i mentorskom programu From scratch to pitch možete pronaći na društvenim mrežama Facebook i Instragram, a za dodatna pitanja možete kontaktirati organizatore i putem e-mail adrese najkracidanmanifestacija@gmail.com.

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: