Na Beogradskom univerzitetu 955 slobodnih mesta

Studenti koji se nisu upisali na fakultet u prvom upisnom krugu mogu da računaju na 955 nepopunjenih mesta na budžetu na fakultetu Univerziteta u Beogradu, kao i na 2.214 mesta za samofinansirajuće studente.

Budući akademci mogu ponovo da konkurišu u septembru, a preostalih mesta ima na Poljoprivrednom, Filološkom, Šumarskom, Ekonomskom, Fizičkom, Rudarsko-geološkom, Pravnom fakultetu…

Prorektor Univerziteta u Beogradu Petar Bulat za Blic kaže da je pravo iznenađenje da je i na Stomatološkom fakultetu ostalo mesta.

„Na prvom upisnom krugu vladalo je veliko interesovanje za stomatologiju, na jedno upisano mesto čak tri kandidata, a sada imamo 20 slobodnih mesta, ali na samofinansiranju. Studenata je manje iz godine u godinu i sva ova slobodna mesta treba da iskoriste srednjoškolci kako bi u budućnosti postali akademski građani“, rekao je Bulat.

Prema Uredbi Ministarstva prosvete, prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok na fakultete obaviće se 2. i 3. septembra, a polaganje prijemnog ispita biće organizovano dan kasnije ili 5. i 6. septemra.

Izvor: www.rtv.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: