Forum mladih sa invaliditetom – konkurs za praksu

Forum mladih sa invaliditetom poziva sve zainteresovane mlade sa invaliditetom sa teritorije grada Beograda da se prijave na konkurs za pohađanje prakse za 13 otvorenih pozicija.
Konkurs

Konkurs je otvoren za motivisane mlade, koji imaju do 35 godina i žele da steknu radno iskustvo kroz praksu u privrednim subjektima. U okviru dvomesečne prakse, mladi sa invaliditetom će imati priliku da uče i da stiču iskustvo, pri čemu će od Foruma mladih sa invaliditetom dobijati i novčanu nadoknadu na mesečnom nivou za pokrivanje troškova prevoza i toplog obroka.

Praksa traje 2 meseca: oktobar i novembar 2021. godine
Rok za prijavu je petak, 17.09.2021.

Konkurs, opise pojedinačnih pozicija za praksu, kao i prijavni formular možete naći OVDE

Jedan kandidat može da se prijavi za jednu poziciju.

Nakon isteka roka za prijavu, vršiće se selekcija kandidata. Svi kandidati će biti obavešteni o ishodu selekcije.

Odabrani kandidati će, pre početka pohađanja prakse, proći trodnevnu obuku za sticanje dodatnih znanja i veština u oblasti rada. Pohađanje obuke je obavezno za odabrane praktikante, a obuka će se realizovati krajem septembra meseca.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Forumu mladih sa invaliditetom putem putem mail-a office@fmi.rs i telefona 064 40 07 839 i 011 32 20 632 (radnim danima od 09.00 do 17.00 h).

Praksa se realizuje u okviru projekta „Radna praksa za mlade sa invaliditetom“, koji za cilj ima unapređenje zapošljivosti mladih sa invaliditetom kroz razvoj i primenu programa radne prakse.

Očekivani rezultati projekta odnose se na uvećane mogućnosti za zaposlenje za mlade sa invaliditetom i sticanje novih znanja i veština putem pohađanja prakse, dok će, sa druge strane, poslodavci imati na raspolaganju pilotiran model prakse za mlade sa invaliditetom, uz primenu inkluzivnih procedura. Program prakse je razvijen kroz saradnju predstavnika poslovnog, civilnog i državnog sektora, sa iskustvom u oblasti zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Projekat je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta.

Forum mladih sa invaliditetom počev od 2008. godine intenzivno radi na zapošljavanju osoba sa invaliditetom na otvorenom tržištu rada. U skladu sa tim, kreiran je program zapošljavanja osoba sa invaliditetom i ostvarena je saradnja sa oko 60 kompanija, malih i srednjih preduzeća. Kreiran je i portal za zapošljavanje osoba sa invaliditetom www.zaposljavanje.fmi.rs.

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: