FON-ov centar za razvoj karijere organizuje projekat „Vruća stolica“

FON-ov centar za razvoj karijere je neprofitna studentska organizacija koja ove godine proslavlja 18 godina postojanja. Tokom akademske godine, organizuju četiri edukativna projekta, na kojima prisustvuje preko 1.000 delegata, među kojima su često studenti FON-a, ETF-a, MATF-a, EKOF-a i mnogih drugih fakulteta. Pred vama je projekat pod nazivom "Vruća stolica", čija je ovogodišnja tema HR i psihološki aspekt uspešne biznis karijere. Vruća stolica ima za cilj da kroz zanimljiva predavanja, radionice i simulacije studentima približi proces selekcije, regrutacije i intervjuisanja u poslovnom svetu.
Vruća stolica

FON-ov centar za razvoj karijere je neprofitna studentska organizaciju koja pruža mogućnost za razvoj, implementaciju i usavršavanje stvaralačkog, preduzetničkog i naučnog potencijala studenata Fakulteta organizacionih nauka kao budućih stručnjaka iz oblasti menadžmenta i informacionih tehnologija kroz saradnju sa privrednim, naučnim, državnim i drugim institucijama, kao i istaknutim pojedincima i ekspertima. Jedan od njihova četiri projekta je VRUĆA STOLICA.

Vruća stolica je projekat koji se bavi upoznavanjem studenata sa svetom biznisa u koji treba da zakorače nakon završetka fakulteta, a zahvaljujući savetima odabranih stručnjaka pomaže delegatima da prebrode nesigurnosti i tremu i na taj način dostignu svoj pun potencijal i zasijaju na prvom intervjuu.

Ove godine projekat se sastoji iz tri dela i trajaće tri dana:

BIZNIS SCENA POD REFLEKTORIMA – sklad mentalnog zdravlja i uspeha

(I dan, 19. maj, MTS Dvorana)

Ove godine, Biznis scena će se baviti važnim temama značajnim za mlade i njihov dalji put i razvoj iz različitih perspektiva o kojima se retko govori, a sa kojim se većina zaposlenih i onih koji ka tome teže, neizbežno suočavaju.

Zašto?

Mladi su svesni da se uglavnom promovišu i plasiraju biznis i uspeh po svaku cenu, a da se sve negativne posledice na putu ka tom idealu uspeha zanemaruju i izbegavaju. Upravo zato što su i organizatori sami studenti različitih godina, oni smatraju da je potrebno skrenuti pažnju i posvetiti više vremena psihološkoj strani cele biznis priče, kako bi na taj način pokušali da smanje anksioznost, depresiju i psihički umor ili bar prebace fokus na njih.

Predavanja će biti fokusirana na značaj psihološkog aspekta i mentalnog zdravlja, redukovanju stresa, ishrani, disanju i dikciji, pronalasku motivacije, ne opterećivanju privatnog poslovim životom i na mnoge druge teme. Delegati će imati priliku da iz prve ruke dobiju kratke trikove i značajne savete kako da u momentu promene psihološko stanje i izbegnu da dođe do burnout-a, koji postaje sve veći problem kako na poslu tako i u životu mladih uopšte. Takođe, imaće priliku da čuju životne puteve mnogih uspešnih ljudi, koji su njihovi uslovi uspeha, kao i to koja je njegova cena, koje su to stvari kojih su se morali odreći zarad istog i kako balansirati posao sa životom.

RADIONICE – „Mali priručnik za veliki uspeh“

(II dan, 21. maj, Startit Centar Beograd)

Drugi dan namenjen je radionicama za sticanje znanja i veština, prikupljanju saveta i trikova neophodnih da se kandidat u potpunosti spremi za intervju za posao, kako psihički tako i fizički.

Isto tako, organizatori su svesni da je intervju i razgovor sa kompanijom jedan od izvora velikog stresa, treme, nervoze i pritiska kod kandidata. Upravo zato će predstavnici HR sektora u komapnijama na radionicama, iz prve ruke davati veoma korisne savete i otkrivati „tajne“ procesa regrutovanja, koje su ključne stavke u CV-u, kao i ključne karakteristike ličnosti koje ih na prvu privuku ili odbiju kod kandidata.

Od ostalih teme koje će se obrađivati tokom projketa „Vruća stolica“, istakli bi i samopouzdanje, javni nastupi, pisanje CV-a, kreiranje dobrog LinkedIn profila koji danas postaje sve veća zamena za tradicionalni CV, trikovi za isticanje među mnogobrojnom konkurencijom i prilagođavanje novom okruženju.

SIMULACIJA INTERVJUA ZA POSAO I SAJAM KOMPANIJA

(III dan, 22. Maj, Hotel Moskva)

Za sam kraj projekta „Vruća stolica“ ostavljen je Sajam najvećih kompanija u regionu koje pokrivaju svaku tržišnu sferu marketinga, HR-a, IT-a i ostalih sektora, simulaciju intervjua sa njihovim predstavnicima, priliku za razbijanje treme, privikavanje na drugačiju vrstu razgovora, priliku koja će delegatima pored jedinstevnog i vrednog iskustva koje će im značiti prilikom pravih razgovora za posao, obezbediti i mogućnost da saznaju sve o kompanijama, njihovim programima praksi i ostave dobar utisak o sebi koji će im potencijalno koristiti u budućnosti.

Predstavnici kompanija će imati CV svakog delegata i na taj način znati u kom smeru voditi simulaciju razgovora za posao, u skladu sa njihovim postignućima i radom. Ovde će najbolji delegati imati i priliku da potencijalno dobiju praksu, ukoliko se dobro pokažu na simulaciji intervjua. A samo neke od kompanija koje će se naći u velikoj sali hotela Moskva jesu
Delta Holding, Ikea, Galeb, Carlsberg, MSG, Startuj i mnoge druge.

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: