EESTech challenge finalna runda

EESTech Challenge predstavlja internacionalno takmičenje koje organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek i za cilj ima stvaranje prilika za studente da nadograde svoje znanje iz oblasti elektrotehnike i računarstva, kao i da doprinese razvoju njihove profesionalne mreže. Svake godine se bira tema na koju se organizuju hakatoni u nekoliko evropskih gradova kao lokalne runde, te se pobednici sučeljavaju u jedinstvenoj finalnoj rundi.
EESTech challenge finalna runda

Ove godine će finalna runda EESTech Challenge prvi put biti organizovana od strane studenata volontera Iz Istek LK Beograda. Nakon održanih lokalnih rundi u 15 evropskih gradova, pobednici lokalnih rundi će imati priliku da se međusobno takmiče u finalnoj rundi i da se istaknu kao najbolji među najboljima. Ovogodišnja tema je Cybersecurity, a događaj će trajati četiri dana, od 27. do 30. maja.

Na danima projekta, pored samog takmičenja, učesnici će imati priliku da se međusobno upoznaju i druže, slušaju različita predavanja na temu bezbednosti na internetu i zaštite podataka, uče i razvijaju se, ali i da se upoznaju sa Beogradom.

Zbog trenutne situacije koja vlada u svetu, projekat će se po prvi put održati onlajn. Organizatori sa ponosom ističu da će se u sklopu EESTech Challenge finalne runda održati i događaj pod nazivom EC++ Opportunity days, 22. i 23. maja. Na ovom događaju će predstavnici različitih kompanija iz oblasti IT-a i računarstva širom Evrope doći da se predstave zainteresovanim studentima, omoguće im direktan razgovor sa njihovim predstavnicima, ali i organizuju različite radionice i panel diskusiju. EC++ opportunity days će biti otvoren za sve ćlanove Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – Istek, širom kontinenta. Takođe, posetioci ovog događaja moći će da svoj rezime i CV prilože kompanijama i tako steknu priliku da dobiju praksu ili zaposlenje.

Istek LK Beograd je osnovan 2000. godine, i trenutno broji preko 250 aktivnih članova, studeneta Elektrotehnickog fakulteta. Za dvadeset godina postojanja, uspešno je organizovano više od 100 lokalnih i internacionalnih događaja, a preko 800 studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu imalo je priliku da poseti mnogobrojne
događaje širom Evrope. Ove godine, Istek LK Beograd, od svih lokalnih komiteta, ima tu čast da organizuje EESTech Challenge finalnu rundu.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: