Da li će se srpska zastava zavijoriti Arktikom?

Društvo za akademski razvoj vas poziva da svojim glasom podržite napor mladog Koste Marinkovića da zabode zastavu Srbije na Arktik!

Kosta Marinković ima 23 godine i apsolvent je DIF-a. Ima želju da zabode srpsku zastavu na Arktik, a mi imamo želju da mu u tome pomognemo. Ukoliko verujete u Kostu i našem osećaju da je on pravi čovek za ovaj poduhvat onda odmah kliknite ovde i glasajte na VOTE!

Za sve ostale kojima je potrebno nešto više informacija, evo o čemu se tu zapravo radi. Fjällräven Polar je arktička ekspedicija koja okuplja ljude iz celog sveta, a način za izbor tih ljudi je putem glasanja na zvaničnoj stranici brenda zimske opreme Fjällräven. Ideja ekspedicije je da se pokaže izdržljivost kako učesnika, tako i opreme koju učesnici dobijaju.

Kako se tačno biraju učesnici?

Svaki učesnik prilikom popunjavanja prijave ističe iz koje zemlje dolazi, što ga automatski stavlja u jedan od 10 svetskih regiona iz kojih će oni koji imaju najviše glasova biti izabrani da učestvuju u ekspediciji. Regioni su:

  • Nordijski istok – Švedska, Finska, Estonija, Letonija i Litvanija
  • Nordijski zapad – Norveška, Danska i Island
  • Sredozemlje – Francuska, Italija, Španija, Portugalija, Grčka, Turska i Kipar
  • UK i Beneluks – Velika Britanija, Irska, Belgija, Holandija i Luksemburg
  • GAS – Nemačka, Austrija i Švajcarska
  • Centralna Evropa – Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Albanija, Makedonija i Bugarska
  • Azija – Koreja, Japan, Tajvan i Hong Kong
  • Azija i Okeanija – Indonezija, Filipini, Malezija, Singapur, Australija, Novi Zeland, Tajland i Vijetnam
  • Severna Amerika – Sjedinjene Američke Države i Kanada
  • Svet – sve druge zemlje

Dakle, da bi neko iz Srbije mogao da pobedi u ovom nadmetanju, potrebno je da bude prvi u regionu Centralne Evrope, tj. da ima više glasova od svih učesnika u konkurenciji od 10 drugih država. U tom smislu jedino je region Sveta teži, što govori da je svaki glas jako važan i bitan.

Zašto baš Kosta Marinković, a ne neko drugi iz Srbije?

Krajnje jednostavno – PRVI SE JAVIO. Tačnije, moguće da nije prva osoba iz Srbije koja se prijavila za ovo nadmetanje, ali u trenutku kada su nam naši dragi prijatelji sa stranice Dnevne doze nauke skrenuli pažnju na njega, on je imao najviše šansi da pretekne tada prvoplasirane Mađare, a kao što smo gore naveli, samo jedna osoba iz celog regiona može ići na ekspediciju.

Okej, ali opet, zašto Kosta Marinković, kada sad neko drugi ima veće šanse?

Vrlo jednostavno, IZ INATA. Zajedničkim snagama društvenih mreža, a tu moramo posebno izdvojiti napor koji su uložili administratori i članovi Fejsbuk grupe Studenti beogradskih univerziteta u animiranju glasača, Kosta je izbio na prvo mesto. Nakon toga, uverili smo se da Kosta Marinković, iako je bio prvi po broju glasova, nije izgubio svoje dostojanstvo i nije uticao na to da se drugim kandidatima ne pruži šansa da možda i oni dobiju glasove (iako je to suštinski rasipanje srpskih glasova).

Šta nam je činiti?

Glasajte za Kostu da bude prvi, imate za to još 10 dana!

Izvor: www.dar.org.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: