Ciklus predstavljanja fakulteta

U želji da pomogne mladima u izboru budućeg zanimanja, da podseti na važnost ulaganja u znanje i usavršavanje, Studentski kulturni centar već godinama je domaćin fakultetima Beogradskog Univerziteta. Biće prezentovane sve informacije o upisu, studiranju, studentskom životu i mogućnostima nakon završenih osnovnih, master ili doktorskih studija.
Predstavljanje fakulteta u SKC
SKC - ciklus predstavljanja fakulteta Univerziteta u Beogradu

Ponedeljak, 30. januar u 18:00 Mala sala – Farmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradu

Nakon prezentacije „Kad porastem biću farmaceut“ o studijama na Farmaceutskom fakultetu koju će održati doc. dr sc. Tamara Gojković, zainteresovani  posetioci će imati priliku da poslušaju i predavanje „Značaj farmacije u savremenom društvu“, koje će održati  asist. dr sc. Andrijana Milošević Georgijev. U toku predavanja prisutni će moći da se upoznaju sa razvojem farmaceutske i biohemijske prakse koji prati savremene tokove, te starim/novim ulogama farmaceuta i biohemičara.

Četvrtak, 2. februar u 18:00 Mala sala – Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu

Nakon klasične prezentacije fakulteta, za zainteresovane posetioce,  biće održano predavanje „Zašto (nekada) donosimo odluke koje (možda) ne želimo?“ , koje će održati  doc. dr Nikola Jović, istraživač i docent na Fakultetu političkih nauka. Vodio je mnoge istraživačke projekte za međunarodne i akademske institucije, kompanije, ambasade… Pomagao je u donošenju odluka  kroz upravljanje kampanjama, konsalting i istraživanja javnog mnjenja. Posebno ga zanimaju emocije i njihova uloga u procesu odlučivanja.

Ponedeljak, 6. februar u 18:00 Mala sala – Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu

Prezentaciju o studijama na Pravnom fakultetu održaće asistent Una Divac, Katedra za pravnu istoriju.

Nakon prezentacije govoriće studenti, učesnici takmičenja u besedništvu, koje se tradicionalno, svake godine, održava na Pravnom fakultetu u Beogradu. Mladi besednici će izvesti neke od najinteresantnijih govora – od duhovitih do“smrtno“ ozbiljnih, na uskopravne ili na šire društvene teme. Njihovi govori su ne samo na retorskoj, već i na akademskoj visini, izrečeni vešto, argumentovano i kulturno.

Četvrtak, 9. februar u 18:00 Mala sala – Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu

Nakon prezentacije o studijama na Učiteljskom fakultetu, zainteresovani posetioci će imati priliku da poslušaju predavanje „Daćete mi jedan kapučino za nošenje!“ Reči stranog porekla i njihova upotreba u srpskom jeziku, koje će održati  dr Ljubica Vesić, asistent na predmetima Srpski jezik 1 i Srpski jezik 2. Bogatstvo srpskog jezika ogleda se i u velikom broju pozajmljenica koje u naš jezik dolaze iz različitih jezika. Mnoge od njih upotrebljavamo gotovo svakodnevno nesvesni toga da ih zapravo izgovaramo pogrešno.

Budite i vi deo ove zanimljive radionice i saznajte koje su to reči koje najčešće koristimo pogrešno, a zatim pokušajmo da utvrdimo koja su pravila adaptacije stranih reči…

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: