Ciklus predstavljanja fakulteta Univerziteta u Beogradu

U želji da pomogne mladima u izboru budućeg zanimanja, da podseti na važnost ulaganja u znanje i usavršavanje, Studentski kulturni centar je već godinama domaćin fakultetima Beogradskog Univerziteta.

Biće prezentovane sve informacije o upisu, studiranju, studentskom životu i mogućnostima nakon završenih osnovnih,  master ili doktorskih studija.

četvrtak, 17. novembar u 18:00 Mala sala / Ciklus predstavljanja fakulteta / Elektrotehnički fakultet

Prezentaciju fakulteta i osnovne informacije o prijemnom ispitu, upisu, pripremnoj nastavi, predmetima na prvoj godini studija, i studentskim projektima, predstaviće nastavnici, asistenti i studenti fakulteta iz Tima za promociju.
Nakon prezentacije biće održano predavanje na temu „Veštačka inteligencija – apokalipsa ili revolucija?“, a predavač će biti dr Dražen Drašković, docent ETF.
Četvrta industrijska revolucija promenila je naše živote. Da li smo spremni za petu industrijsku revoluciju? Veštačka inteligencija, obrada velikih podataka, obrada slike i govora, internet i blokčejn tehnologije, robotika, obnovljivi izvori energije, 5G mreže i Internet stvari, 3D štampa, virtuelna i proširena stvarnost, samo su neke od oblasti koje se proučavaju na studijama na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu (ETF). Nastava na osnovnim akademskim studijama izvodi se u okviru 2 studijska programa: „Elektrotehnika i računarstvo“ i „Softversko inženjerstvo“.

 – četvrtak, 24. novembar u 18:00 Mala sala / Ciklus predstavljanja fakulteta / Fakultet organizacionih nauka

– ponedeljak, 28. novembar u 18:00 Mala sala / Ciklus predstavljanja fakulteta / Matematički fakultet

– četvrtak, 1. decembar u 18:00 Mala sala / Ciklus predstavljanja fakulteta / Fakultet dramskih umetnosti

Fakultet dramskih umetnosti će predstavljati – sa Katedre za glumu – Dragan Petrović Pele, redovni profesor, sa Katedre za vizuelne efekte, animaciju i gejm art – doc Darko Subotin, sa Katedre kamere – Luka Trajković, stučni saradnik…i drugi.

– ponedeljak, 5. decembar u 18:00 Mala sala / Ciklus predstavljanja fakulteta / Fakultet političkih nauka
Nakon klasične prezentacije fakulteta, za zainteresovane posetioce,  biće održano predavanje „Zašto (nekada) donosimo odluke koje (možda) ne želimo?“ , koje će održati  doc. dr Nikola Jović, istraživač i docent na Fakultetu političkih nauka. Vodio je mnoge istraživačke projekte za međunarodne i akademske institucije, kompanije, ambasade… Pomagao je u donošenju odluka  kroz upravljanje kampanjama, konsalting i istraživanja javnog mnjenja. Posebno ga zanimaju emocije i njihova uloga u procesu odlučivanja.

– četvrtak, 8. decembar u 18:00 Mala sala / Ciklus predstavljanja fakulteta / Farmaceutski fakultet

Nakon klasične prezentacije fakulteta, zainteresovani  posetioci će imati priliku da poslušaju i predavanje „Značaj farmacije u savremenom društvu“, koje će održati  asist. dr Andrijana Milošević Georgijev. U toku predavanja prisutni će moći da se upoznaju sa razvojem farmaceutske i biohemijske prakse koji prati savremene tokove, te starim/novim ulogama farmaceuta i biohemičara.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: