Četvrta nedelja online nastave na FON-u

Fakulteti su bili među prvima koji su u novonastalim okolnostima izazvanim širenjem COVID-19 bili prinuđeni da zatvore svoja vrata za studente i zaposlene, ali nisu prekinuli sa aktivnostima.
fon online nastava

Kako je socijalna distanca najbolja preporuka da zaštitimo sebe, svoje bližnje i da ostanemo zdravi, Fakultet organizacionih nauka (FON) u sastavu Univerziteta u Beogradu je svojim primerom pokazao kako se na jednoj obrazovnojinstituciji već četvrtu nedelju zaredom uspešno odvija online nastava.

Uz pomoć Microsoft Teams platforme u potpunosti je pokrivena nastava na FON-u. Pored online predavanja i vežbi, nastavnici su dostupni i za konsultacije prema unapred utvrđenim terminima.

Studenti su se lako privikli na nov metod rada, što nam je potvrdila Katarina koja je na četvrtoj godini studija na odseku Menadžment.

Online nastava se odvija prema rasporedu sa sajta. Do sada je sve išlo po planu i u tačno vreme. Profesori nam čak i ranije šalju materijale koje treba da pripremimo za termin predavanja ili vežbi, kako bismo lakše pratili. Takođe, imamo mogućnost da tokom predavanja budemo aktivni i na taj način na pojedinim predmetima, prikupljamo bodove za aktivnost. Tehničkih problema nisam imala do sada. Sva tehnička uputstva data su unapred na sajtu i vrlo su detaljno objašnjena. Moram da kažem da su profesori krajnje korektni,u toku nastave proveravaju da li ih čujemo, vidimo, da li vidimo prezentaciju i ukoliko imamo bilo kakavih pitanja, možemo da se uključimo u svakom momentu i da pitamo. Ovaj način rada me podstiče da redovnije završavam obaveze koje se tiču fakulteta i pripreme materijala za ispite. Dosadašnja iskustva su vrlo pozitivna” – rekla je Katarina.

Njena koleginica Kristina, sa odseka Mnadžment kvaliteta i standardizacije, govorila je o svojim utiscima kako se na Fakultetu nije osetilo odsustvo tradicionalnih predavanja i fizičkog dolaska u amfiteatre. Da se profesori jako trude da se online nastava održava na najvišem nivou i da su otvoreni su za sva pitanja, sugestije, kao i konsultacije 1 na 1. Još je dodala da je Microsoft Teams platforma pomoću koje se nastava održavajednostavna za korišćenje i da su je svi veoma lako savladali, i ušli u korak sa modernim načinom obrazovanja.

Doc. dr Branka Novčić Korać sa Katedre za marketing govorila je iz ugla nastavnika.

Online nastava je bila svojevrsan izazov za mene, izlazak iz zone komfora i neka forma eksperimenta. Iako drugačija od „žive“ nastave, jer nema direktnog kontaktai neverbalne interkacije, pokazala se kao sjajan metod za sprovođenje nastave. Sve se dešava u stvarnom vremenu i ako se studentima priđe na pravi način, gotovo da se ne primećuje razlika. Ovaj način rada ni u čemu ne zaostaje i daje mogucnost gostujućih predavanja. Sve zajedno sjajan način rada, posebno u ovim uslovima” – zaključila je dr Branka Novčić Korać.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: