CEPORA zove nove volontere

Poziv za volontere odnosi se na Razvojno-preventivni centar, program koji CEPORA sprovodi u domovima Zvečanske od 2013. godine. Kroz radioničarski rad i zajedničko druženje saradnici CEPORE podržavaju pozitivan razvoj dece i mladih u domovima i njihovo uključivanje u zajednicu.
CEPORA

Jednom godišnje CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine otvara vrata za nove volontere. Nakon izazovne 2020. godine, u kojoj su domovi za decu bez roditeljskog staranja svoja vrata zatvorili, program volontiranja je ponovo dostupan za zainteresovane za rad sa decom iz Zvečanske. Konkurs za volontiranje otvoren je do 31. avgusta.

Ove godine, rad u Razvojno – preventivnom centru je posebno značajan, kako su deca i mladi iz Zvečanske tokom pandemije ostali bez svojih redovnih servisa podrške.
Volonteri prolaze kroz intenzivnu teoriijsku i praktičnu obuku pre uključivanja u rad sa decom u domovima, a tokom rada im se pruža supervizijska podrška i podržava se njihov dalji profesionalni razvoj.

Kako je CEPORA registrovani organizator volontiranja pri Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja RS, potvrda o volontiranju koju svi volonteri dobijaju za svoj angažman služi im kao dokaz radnog iskustva. Novi volonteri priključiće se bazi od preko 150 saradnika koji su do sada učestvovali u programu i svojim vremenom i veštinama doprineli kvalitetu podrške deci i mladima bez roditeljskog staranja. Program volontiranja CEPORE nagrađen je Nacionalnom nagradom za volontiranje 2019. godine.

Svi zainteresovani za učešće u programu volontiranja mogu se prijaviti preko onlajn formulara.

CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine je organizacija civilnog društva iz Beograda koja već deset godina radi na unapređenju položaja dece i mladih bez roditeljskog staranja.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: