BEST Novi Sad – AIBG v2.0

BEST Novi Sad organizuje studentsko programersko takmičenje pod nazivom - AIBG v2.0 (Artificial Intelligence BattleGround v2.0). Samo takmičenje će biti u formatu dvadesetčetvoročasovnog hakatona gde studenti treba da razviju veštačku inteligenciju i savladaju svog protivnika. Takmičenje će biti održano u prostorijama Rektorata UNS 3. i 4. marta 2022. godine.
AIBG v2.0

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST – BEST Novi Sad (Board of European Students of Technology) iz Novog Sada, organizuje studentsko programersko takmičenje „Artificial Intelligence Battle Ground v2.0“ (skraćeno AIBG v2.0). Takmičenje AIBG v2.0 u Novom Sadu će biti održano 3. i 4. marta 2022. godine u zgradi Rektorata Novosadskog univerziteta u skladu sa svim merama prevencije širenja virusa Covid-19. 

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST – BEST Novi Sad

BEST (Board of European Students of Technology) je Udruženje studenata tehnike Evrope i predstavlja neprekidno rastuću, neprofitnu, apolitičnu i nevladinu studentsku organizaciju. Osnovano je 1989. godine i od tada obezbeđuje komunikaciju, saradnju i razmenu studenata širom Evrope. Danas postoje 90 lokalnih BEST grupa raspostranjene u 32 zemlje Evrope. Cilj udruženja je da pomognu studentima da postanu međunarodno orijentisani, omogućavajući im bolje razumevanje evropske kulture i razvijanje kapaciteta rada na međunarodnom nivou.

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Novi Sad je osnovano 2005. godine na Univerzitetu u Novom Sadu. Tokom 16 godina postojanja mnogo studenata posetilo je neki od evropskih univerziteta kako bi pohađali akademski seminar ili prisustvovali nekom od neformalnih skupova i upoznali se sa drugim kulturama, kao i kolegama iz cele Evrope. Ugostili su preko 400 stranih studenata u Novom Sadu koji su pohađali neke odnakademskih seminara ili neformalnih skupova. Upoznali su ih sa lepotama Novog Sada i Srbije, našom kulturom i običajima.

Projekat AIBG v2.0

AIBG v2.0 (Artificial Intelligence BattleGround) je programersko timsko takmičenje iz oblasti veštačke inteligencije. Timovi od po 3 ili 4 člana imaju 20 sati za osmišljavanje sopstvenih modela i algoritama kao i implementaciju koda koristeći programske jezike: C++, C#, Python, Java ili JavaScript. Nakon 20-časovnog maratona, uslediće nadmetanje rešenja timova. Izazov za takmičare biće da primene stečeno znanje za osmišljavanje i realizaciju pametnog modela koji će biti u mogućnosti da se samostalno takmiči u prezentovanom zadatku tj. igrici. Modeli će biti testirani putem međusobnog nadmetanja. Svi učesnici pre samog takmičenja dobijaju dokument sa definisanim pravilima i API-em igre. Pobednički tim očekuje novčani iznos od 80.000 dinara, dok 2. nagrada iznosi 50.000, a nagrada za za 3. mesto iznosi 30.000. Ovaj projekat je podržan od strane fakulteta u Novom Sadu, kao i prestižnih kompanija 3Lateral, Nordeus, Zesium, Quantox.

Pravila takmičenja i prijava za učešće se nalaze na ovom linkuViše informacija možete naći na društvenim mrežama: Facebook i Instagram.

 

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: