BEST design WEEK, jedanaesti put u Beogradu

Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd, jedanaesti put zaredom organizuje seminar dizajna i brendiranja, BEST design WEEK, od 17. do 24. aprila 2021. godine.
best design week

U okviru seminara BEST design WEEK biće organizovane radionice i predavanja. Radionice su namenjene svim zainteresovanim studentima koji tek ulaze u svet dizajna i brendiranja kao i onima koji imaju iskustvo ali i želju da saznaju nešto novo.

Cilj projekta je da se obezbedi besplatno savladavanje, napredovanje i usavršavanje na polju grafičkog dizajna, web dizajna, digitalne fotografije i video montaže. 

Seminar se sastoji iz šest radionica na kojima se obrađuju sledeće teme: 
Graphic Design Basic – radionica na kojoj se studenti upoznaju sa osnovama grafičkog dizajna i korišćenjem adekvatnih softvera koji im omogućavaju da lako savladaju proces od ideje do realizacije.
Graphic Design Advanced – predstavlja mogućnost za studente koji već imaju predznanje na ovom polju da svoje veštine korišćenja programa iz oblasti grafičkog dizajna usavrše kroz rad na brendiranju – kreiranju vizuelnog identiteta. 
Web Design Basic – studenti će se upoznati sa osnovama web dizajna kroz upoznavanje sa mogućnostima koje nude HTML i CSS. Takođe steći će i osnovna tehnička znanja o načinu funkcionisanja web sajtova.
Web Design Advanced – namenjen je za polaznike koji dobro poznaju osnove web dizajna i koji su savladali pisanje kodova ali im je potrebna pomoć i dodatno znanje o mogućnostima koje koji nudi JavaScript kako bi učinili svoj sajt još boljim.
Digital Photography – ako želite da saznate šta je to potrebno za dobru fotografiju, koje su to osnove i teorijska znanja koja će vam koristiti i da konačno primenite svoje veštine fotografisanja bez upotrebe profesionalnog aparata, ova radionica je pravi izbor za vas.
Video Editing – u produkcijskom smislu montaža je od ključne važnosti. Video i audio zapisi su postali masovniji sadržaj a sama veština montaže traženija nego ikad pre. Za studente koje privlači montaža video i audio sadržaja kao i rad u najkorišćenijem softveru u te svrhe ovo je definitivno pravi poziv.

BEST design WEEK, jedanaesti put u Beogradu

Pored navedenih radionica Udruženja studenata tehnike Evrope organizuje i dan predavanja posvećen trendovima savremenog dizajna – Design Insight. Cilj predavanja je podsticanje kreativnosti kod studenata zainteresovanih da se bave dizajnom i brendiranjem, kao i motivacija za njihov napredak kroz zanimljiva predavanja predavača i stručnjaka u svojoj oblasti. Želja je da se ovim putem približi koje su to mogućnosti, novi proizvodi, alatke i tehnologije u svetu dizajna, fotografije i video montaže.

Predavanju će moći da prisustvuju svi polaznici seminara kao i oni zainteresovani studenti koji nisu učesnici uz prijavu. Prijave za učešće na BEST design WEEK su otvorene od 26. marta do 9. aprila na ovom linku, gde možete naći i više informacija o projektu. Sve radionice su besplatne, a po završetku seminara, učesnici će dobiti sertifikat o učešću.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: