„Be Smart and Start“ seminar o preduzetništvu – AEGEE-Niš

Organizacija AEGEE-Niš organizuje radionicu o preduzetništvu i karijernom razvoju pod nazivom "Be Smart and Start" koja će trajati od 28. do 30. maja. 2021. godine.
Be Smart and Start

Organizacija AEGEE – Niš sprovešće radionicu o preduzetništvu i karijernom razvoju pod nazivom „Be Smart and Start„. Seminar će biti održan u Naučno-tehnološkom parku Niš i trajaće tri dana – od 28. do 30. maja.

Prva dva dana biće rezervisana za predavanja, dok će trećeg dana učesnici projekta moći da usavrše stečeno znanje i provere ga, putem studije slučaja, na praktičnom primeru. Na studiji slučaja učesnici će raditi u timovima, a za tri najbolja tima rezervisane su nagrade.

Broj učesnika projekta ograničen je na 30, a svako ko bude prisustvovao sva tri dana dobiće sertifikat od organizacije. Zainteresovani se mogu prijaviti putem popunjavanja Gugl forme koja se nalazi na ovom linku. Takođe, za sve učesnike radionice je obezbeđena hrana i osveženje.

O biznisu iz prve ruke

U toku projekta „Be Smart and Start“ biće održana 6 predavanja. Pred polaznicima radionice govoriće ostvareni preduzetnici koji su direktori i vlasnici različitih kompanija poput Milana Petrovića, predsednika i programskog direktora udruženja „Nauči me“, Bratislava Bojića, osnivača „No Limit Hub“-a, direktora NTP-a Milana Ranđelovića i drugih.

Prva dva predavanja biće motivacionog tipa; govoriće se o načinu razmišljanja u preduzetništvu, o važnosti aktivizma i formalnog i neformalnog obrazovanja. Na ostalim predavanjima učesnici će moći da nauče o emocionalnoj inteligenciji preduzetnika i biće u prilici da čuju mnoštvo konkretnih i korisnih saveta u preduzetničkom poslovanju, takođe i o pokretanju sopstvenog biznisa.

Nagrade za najbolje

Trećeg dana učesnici će moći praktično da rade na znanju stečenom u prethodna dva dana. U tom delu će glavni akteri biti sami polaznici radionice koji će raditi na studiji slučaja i to u timovima od po 5 članova. Pokazaće umeće u rešavanju problema u preduzetništvu, a ko je najbolji od 6 timova odrediće stručni žiri, čiji su članovi: konsultant za razvoj ideja i startap kompanija, Branko Krsmanovic, lider tima za lokalne projekte u „AEGEE-u Niš“, Kristina Dinčić i počasni član žirija i saradnik za institucionalnu saradnju i razvoj inovacionog ekosistema Naučno-tehnološkog parka Niš, Marko Ljubenović.

Tri najbolja tima očekuju nagrade: jednomesečni vaučer sa 50% popusta na učenje izabranog stranog jezika u školi „Yellow“, za drugoplasirane je predviđena nagrada u vidu jednomesečnog vaučera za članarinu u teretani „KangooFit“ sa 50% popusta i naposletku „CineGrand“ poklanja besplatne karte za bioskop.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: