Zlatibor hit studentska destinacija

Avala nije jedina planina na kojoj studenti mogu da predahnu od obaveza, još jedno planinsko odmarališe namenjeno studentima je "Ratko Mitrović” na Zlatiboru. Odmaralište je renovirano pre dve godine, pa sve češće služi i za organizaciju međunarodnih naučnih skupova.

Studenti u svoje odmaralište na Zlatiboru dolaze tokom cele godine – u petnaest smena po sedam dana. Dolaze po dva osnova, uspešnosti i zdravstvenog stanja. Konkurs raspisuju resorno ministarstvo i Zdravstveno potporno udruženje. Akademci plaćaju učešće od 30 posto od stvarne cene.

„Ovo mi je drugi put da sam u ‘Ratku Mitroviću’ i super mi je što su svi hoteli smešteni jedan blizu drugog, tako da možemo bolje da osmislimo neke aktivnosti i da se viđamo“, kaže student Fakulteta organizacionih nauka Predrag Spasojević.

I njegova koleginica Marija Janković više puta je boravila na Zlatiboru. „Bila sam više puta ovde, ali u ovom izdanju prvi put. Uživam u šetnji i u ovom predivnom Zlatiboru“, kaže Marija.

Osim studenata, i profesori su česti gosti – održavaju seminare i savetovanja, a odmaralište pruža usluge i trećim licima kada za to ima uslova.

Upravnik radne jedinice „Ratko Mitrović“ Josip Ristanović objašnjava čime sve raspolaže taj kompleks.

„Raspolažemo sa skupom vila sa ukupno 150 soba i 350 ležajeva, raspolažemo sa otvorenim sportskim terenima za male sportove – košarku, odbojku, fudbal, tenis“, rekao je Ristanović i dodao da su u odmaralištu, ipak pre navikli na studente nego na profesore.

Tokom letnjeg i zimskog raspusta prijavi se znatno više studenata nego što ima mesta. Tada konačnu listu određuje prosek ocena, koji često nije ispod devet.

Foto: www.usob.rs

Izvor: RTS

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: