OK Fest u Nacionalnom parku Sutjeska

Želiš da putuješ ovog leta i uživaš u netaknutoj prirodi, poseti OK Fest koji će se ovog leta održati u Nacionalnom parku Sutjeska u Republici Srpskoj. Bogat muzički program uz nastupe velikih regionalnih zvezda, rafting na Tari i brojne druge aktivnosti garantuju vam odličan provod.

Ferijalni savez Republike Srpske će u partnerstvu sa NP Sutjeska u periodu od 04. do 06. jula 2014. godine u Nacionalnom parku Sutjeska organizovati festival za mlade „OK Fest“. Ovaj festival osim bogatog muzičkog programa u okviru kojeg će nastupiti poznati regionalni bendovi, ujedno će i ostalim pratećim sadržajima koji su zamišljeni u okviru istog, biti odlična prilika za promociju destinacije. Cilj ovog festa je „oživeti“ NP Sutjeska, vratiti mlade iz celog regiona u ovaj fantastični prirodni ambijent.

U okviru festivala biće organizovane zabavno-edukativne zone:

  • Adrenalin zona: rafting na Tari; posjeta prašumi Perućici; planinarska šetnja do podnožja Maglića; sportske aktivnosti:  basket, beach volley, mali fudbal…
  • Agora zona:  interesantne panel diskusije i mini konferencije u saradnji sa partnerskim omladinskim i studentskim organizacijama
  • Umjetnička zona: muzički koncerti → nezaboravan provod svim posjetiocima osiguraće: Orthodox Celts, Atheist Rap, Partibrejkers, Zoster, Grasshoppers, Tupas mene, Sopot, Ispad, Logic System Disorder, Aurora, A3PA, DJ G Edd, DJ El Mano, DJ Tibor&Kazo…, a tu su i revije studentskih filmova i predstave studenata Akademije dramskih umetnosti Univerziteta u BL.

Samo mesto održavanja OK Festa, Nacionalni park Sutjeska, je netaknuto prirodno blago, koje svojim postojećim sadržajima u potpunosti odgovara ponudi namenjenoj mladima, a OK Fest predstavlja jedinstven događaj ovoga tipa u ovom delu Republike Srpske.

Ferijalni savez Repubike Srpske (FERS) je republička omladinska organizacija i bavi se razvojem mobilnosti mladih i omladinskog turizma, odnosno svih oblika i sadržaja organizovanog i individualnog odmora i rekreacije djece i omladine sa područja Republike Srpske. Trenutno FERS broji više stotina članova i korisnika projekata, a nekoliko desetina studentskih i omladinskih organizacija sa prostora cijele RS čine dio mreže za razvoj mobilnosti mladih RS i imaju potpisane memorandume o saradnji sa FERS-om. Do sada smo realizovali veliki broj projekata, a među onim tradicionalnim koji su u skladu sa važećim dokumentima za razvoj, promociju i unapređenje mobilnosti mladih i omladinskog turizma (Omladinska politika RS 2010 – 2015) i koji su zasigurno i doprinijeli realizaciji i sprovođenju istih su projekti „Studentska zima Jahorina“ (realizuje se poslednjih 12 godina na Olimpijskoj ljepotici – www.ferijalnirs.com/studentska-zima) i „Kamp prijateljstva/festival za mlade „OK Fest“ (Tjentište, NP Sutjeska – www.ferijalnirs.com/kamp-prijateljstva).

Više o OK festu možete pronaći na zvaničnoj web prezentaciji, kao i na Facebook stranici.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: