Global Citizen – internacionalni program volontiranja

Global Citizen je internacionalni program volontiranja, namenjen mladim ljudima koji žele da rade na ličnom usavršavanju, otkrivanju novih i širenju svoje kulture.

Čini ga mreža projekata širom sveta na teme poput multikulturalnosti, tolerancije, edukacija mladih i širenja svesti i globalnim problemima poput ljudskih prava, edukacije i liderstva.

Kroz timski rad, u internacionalnom okruženju, stiču iskustvo u nevladinim ogranizacijama, školama, na Univerzitetima i u letnjim kampovima.

Da biste postali deo programa potrebno je da ispunjavate sledeća tri uslova:

  • Da imate do 29 godina
  • Status studenta, ili tek svršenog diplomca (maksimum do dve godine)
  • Intermediate (B1) nivo engleskog jezika

Program je dostupan i brucošima, kao i svim studentima bez obzira na usmerenje ili prosek na fakultetu.

Samo neke od zemalja koje možete posetiti i učestvovati u poboljšavanju lokalnih zajednica su Poljska, Rusija, Portugal, Italija, Češka, Mađarska, Egipat, Tunis, Turska.

Rešavajući neki određeni društveni problem ostvarujete uticaj na stotine mladih sa kojima ćete raditi. Uticaćete direktno na njihove živote i pomoći ćete im znanjem i iskustvom da budu motivisani i uspešni u kreiranju boljeg društva.

Ukoliko smatrate da je ova prilika nešto što je zaista potrebno i želite da čujete još informacija dođite na Ekonomski fakultet, 3. aprila u 20h. Takođe, možete nas posetiti na našem sajtu globalcitizen.rs i Facebook stranici www.facebook.com/globalcitizenserbia.

Ukoliko želite da budete deo ovog programa prijavite se na sajtu.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: