Besplatan turistički obilazak

Udruženje "Mladi za turizam" povodom stogodišnjice od Sarajevskog atentata, 28. juna 2014. godine organizuje besplatan turistički obilazak „Prvi svetski rat u Beogradu“ i tribinu „Sarajevski atentat – sto godina posle“.

Turistički obilazak i tribina povodom ovog jubileja čine deo projekta “Obeležavanje 100. godina od početka Prvog svetskog rata”, kojim „Mladi za turizam“ žele da doprinese očuvanju uspomene na sve one koji su položili svoje živote, kao i na sve strance koji su nam nesebično priticali u pomoć u Prvom svetskom ratu.

Turistički obilazak počinje u 18 časova ispred Biblioteke grada Beograda, na kraju Knez Mihailove ulice, a tribina se održava od 20 časova u kafani „Zlatna Moruna“ na Zelenom Vencu, Kraljice Natalije 2.
Na tribini će biti reči o životu Gavrila Principa, šta ga je motivisalo da se priključi organizaciji „Mlada Bosna“, kao i o danima koje je proveo u Beogradu. Diskutovaće se o samom Sarajevskom atentatu i šta se dešavalo sa Gavrilom nakon atentata.

Na tribini govore: Uroš Milivojević, diplomirani istoričar, kreator i urednik sajta „Istorijska biblioteka“ i Bojana Rnjak, zadužena za odnose sa javnošću za film „Sjene“.

Broj mesta je ograničen, a zainteresovani se mogu prijaviti na info@mladizaturizam.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: