4 koristi od kulturne razmene

Studenti koji provedu leto u Sjedinjenim Američkim Državama na nekom od Work&Travel programa imaće jedinstvenu priliku da uživaju u putovanju i boravku u SAD-u, upoznavajući kulturu i običaje i sklapajući nova prijateljstava! Istovremeno, pruža vam se prilika da svoje domaćine upoznate sa našom bogatom kulturom i zanimljivim običajima i osvojite ih našim humorom i duhom.

Evo nekoliko primera kako možete iskoristiti svoj boravak u SAD-u, kao i benefiti koje možete imati od kulturne razmene.

Upoznaćete jednu novu kulturu: Tokom svog boravka, života i rada sa kolegama imate mogućnost ne samo da bolje upoznate svoje domaćine i ostvarite bliska prijateljstva koja ćete sigurno negovati i po povratku u zemlju, nego i da upoznate lokalne običaje baš onako kako ih doživljavaju lokalci, a to je zapravo i najbolji način da upoznate jednu novu kulturu i svoje domaćine.

Steći ćete veštine korisne u snalaženju u kros-kulturnim situacijama: Zahvaljujući programu kulturne razmene nudi vam se mogućnost da stičete različite veštine i znanja koja će vam koristiti kako u privatnom životu, tako i u budućoj karijeri. U Work&Travel program uključene su brojne kompanije koje rade sa studentima učesnicima programa i na taj način studentima se nudi veći broj različitih radnih mesta na kojima možete steći različite veštine i znanja.

Radićete u novoj sredini: Život i rad u stranoj zemlji i jednoj potpuno novoj kulturi omogućuje mladima nezaboravno iskustvo. Kulturna razmena obično podrazumeva učenje i prilagođavanje novoj sredini, i upravo ta fleksibilnost i prilagodljivost kojoj se učite postaće korisna veština koja će vam služiti i tokom trajanja programa, ali i nakon njega.

Upoznaćete nove prijatelje: Jedna od najboljih i najvrednijih karakteristika ovakvog programa kulturne razmene jeste upravo mogućnost sticanja novih prijatelja iz čitavog sveta. Bilo da ćete se družiti sa kolegama na poslu, ili ćete upoznati zanimljive ljude tokom putovanja i na svom random mestu, ovo iskustvo će biti nezamenljivo.

Započnite svoju avanturu života još danas! Ukoliko želite da doživite neverovatna iskustva i upoznate život u jednoj novoj sredini, prijavite se za program kulturne razmene agencije Student Adventures. Izaberite u koji program želite da se uključite, izaberite grad a mi ćemo vam pomoći kako da donesete pravu odluku.

Upoznajte agenciju Student Adventures

Agencija Student Adventures predstavlja jednu od onih “usputnih stanica” koja će vam osigurati uspomene vredne večnog evociranja. Nastala je pre 8 godina u želji da mladima pruži mogućnost putovanja, sticanja neprocenjivog životnog iskustva i zarade na jednom mestu.

Program Work & Travel je program kulturne razmene studenata, osnovan sa ciljem da omogući studentima da provedu letnji raspust u Sjedinjenim Američkim Državama, upoznaju ljude i kulture iz celog sveta, steknu radno iskustvo i zarade novac, ostvare vredne kontakte i usavrše znanje engleskog jezika. Program je odobren od strane Vlade SAD-a, uspešno se realizuje već vecenijama širom sveta i do sada je kroz njega prošlo više od 150.000 studenata iz celog sveta.

Program traje 4+1 meseci, od čega radna dozvola traje 4 meseca, a poslednji mesec mesec je predviđen za putovanja i obilazak SAD-a. Imate mogućnost da posetite američke centre čarobnog provoda i neverovatnih avantura, upoznajte New York, Las Vegas, Miami, Washington DC, San Francisco … ili uživate u prirodnim lepotama Grand Canyon-a, Glacier National Park-a, Arizone, Niagara Falls-a i mnogih drugih.

Kada je reč o izboru posla kojim ćete se baviti tokom svog boravka u SAD-u, izbor poslova i destinacija je impozantan, i sve opcije birate u skladu sa sopstvenim željama. Takođe, možete se opredeliti za odlazak u grupama ili sa svojom ekipom, što svakako ovu avanturu čini još interesantnijom i zanimljivijom.

Činjenica vredna pažnje je upravo da stručan i ambiciozan tim koji čini ovu agenciju predstavljaju mladi sa svojim višegodišnjim iskustvom stečenim u ovom programu, što dovoljno govori o posvećenosti i prenošenju ličnog iskustva svojim klijentima do najsitnijih detalja.

“Mi nismo za jedanput, mi gradimo ozbiljnu vezu!” je slogan koji najbolje opisuje Student Adventures agenciju. Više od 70% polaznika ove agencije bili su deo njihovog programa bar 2 puta do sada. Upravo ovaj podatak svedoči o kvalitetu usluge i poverenju koje se stiče kroz samu saradnju između studenata i tima Student Adventures.

Tim Student Adventures agencije će se definitivno postarati da vam ovo leto bude jedno od najlepših, a vaše je samo da ih kontaktirate i spremite se za nezaboravno životno iskustvo.

Saznajte više o programima agencije Student Adventures na www.studentadventures.rs ili nas kontaktirajte na mail: office@studentadventures.rs ili telefonom +381(11)365-0086 ili +381(60)365-0091.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: