Putujuci studentski sajam 2017. i pocetak kampanje za dodelu stipendija Valde Republike Francuske

Pod pokroviteljstvom agencije Campus France, Francuski instituti iz Srbije, Bugarske, Albanije, Grčke i Bosne i Hercegovine organizuju osmi „Putujući studentski sajam“. Tom prilikom studenti će imati mogućnost da se neposredno sretnu sa predstavnicima francuskih univerziteta i najprestižnijih škola kao i predstavnicima Frankofone univerzitetske agencije i programa Fondacije Tempus i Erasmus +. Dobiće precizne informacije o mogućnostima studiranja u Francuskoj kao i načinima kako da izfinansiraju svoju mobilnost.

Ovaj susret predstavlja posebnu priliku da studenti iz Srbije dobiju sve korisne informacije na jednom mestu o studijama u Francuskoj kao i o frankofonim studijskim programima na Balkanu. Tokom dva dana studenti će imati i priliku da prisustvuju prezentacijama o raznim mogućnostima dobijanja stipendija za studiranje u Francuskoj kao i tematskim predavanjima o posebnim programima iz sledećih oblasti: tehničkih i primenjenih nauka, političkih nauka, umetnosti i menadžmenta.

Novost ove godine su i posebni segmenti posvećeni susretima između srpskih i francuskih predstavnika visokoobrazovnih ustanova u cilju produbljivanja i razvoja postojeće saradnje.

Francuska je 4. zemlja na svetu i prva neanglofona zemlja za koju se odlučuju inostrani studenti. Sa svojih 3500 visokobrazovnih ustanova, 1250 programa na engleskom jeziku, 250 doktorskih skola, multidiscplinarnim i inovativnim studijskim programima, brojnim nagradama i medaljama vezanim za naučna istraživanja Francuska je i jedna od omiljenih destinacija za studije kada su u pitanju studenti iz Srbiji. Svake godine oko 800 studenata iz Srbije odabere Francusku za početak ili nastavak svog školovanja. Vlada Republike Francuske svake godine stipendira oko 50 najboljih srpskih studenata  na svojim brojnim kvalitetnim i prestižnim visokoobrazovnim ustanovama.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: