Muzički program Doma kulture „Studentski grad“

Pogledajte koji zabavni događaji vas očekuju u narednom periodu u Domu kulture „Studentski grad“.

Sreda, 4. jul, 21.00, Letnja pozornica – Klupice

E-PLAY

Alternativni bend E-Play objavio je 26. aprila 2018. godine album Sloboda, u izdanju promoterske kuće Long Play. Novom albumu prethodili su najavni singlovi i vizuelno upečatljivi spotovi Srešćemo se neki drugi putDa budemo samo dobro i Šamarčina, od kojih je poslednji, brutalnim prizorima nasilja nad ženama uzburkao duhove, probudio javnost i izazvao brojne polemike.

„Ljudi su nam prilazili na ulici i čestitali na pesmi i spotu i to je jako prijatno doživeti, a postoje naravno i negativni komentari na tematiku spota koji oslikavaju društvo u kome se nalazimo. Jedva čekamo da pesmu premijerno izvedemo uživo u DKSG!“ kaže Maja.

Petak i subota, 6. i 7. jul, 17.00, Studio 26 / Velika sala

FESTIVAL OSLOBAĐANјE 6

Masterklas i koncert RENATA CHICCA – džez pijaniste i profesora improvizacije

U okviru šestog festivala Oslobađanje i četvrte saradnje sa Austrijskim kulturnim forumom u DKSG, 6. i 7. jula pijanista i profesor Renato Chicco održaće besplatan džez masterklas za instrumentaliste i vokalne soliste koji se prijave na oslobadjanje@gmail.com i imaju više od 15 godina.

Nakon masterklasa, 7. jula sa početkom u 20.00biće upriličen koncert na kome će pored Renata nastupiti i kontrabasista Miloš Čolović i bubnjar Luka Matić, kao i studenti džez odseka FMU Beograd.

Renato je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Gracu i Berkli muzičkom koledžu u Bostonu, a potom devet godina živeo i svirao u Nјujorku. Bio je član Lionel Hampton orchestra (1991-1992) i muzički urednik i pijanista Jon Hendrics Company (1992-1997). Svirao je sa džez velikanima (Lou Donaldson, Woody Show, Fredie Hubbard) u najeminentnijim klubovima(Blue Note, Birdland). Svoje jedinstveno američko-evropsko džez znanje i iskustvo deli kao profesor improvizacije Muzičke akademije u Gracu, i podeliće ga sa polaznicima radionice Oslobađanjeu Beogradu.Najavlјen je interaktivan pristup, pitanja/odgovori, demonstracija muzičkog materijala, grupno sviranje, u okviru kojeg je poželјno da učesnici ponesu svoje instrumente. Teme će biti improvizacija, vežbanje sluha, jezik džeza i slušanje džez muzike generalno. Masterklas je otvoren za sve studente muzike, ne samo džeza.Muzički urednik Oslobađanja 2018. godine je kontrabasista Miloš Čolović, lauerat nagrade Miša Blam 2017. – nagrade za najperspektivnijeg mladog muzičara Srbije, koji će sa bubnjarem Lukom Matićem biti pratnja Renatu na koncertu tria7.jula. Ljubomir Micić (osnivač avangardnog pokreta Zenit) je tvrdio da je džez zenitistička muzika. Ove godine će biti prezentovan likovni rad apsolvenata FLU Dunje Ćorlomanović i Sare Milojević o razgovoru iz 1925. godine koji su vodili u Parizu futurista Tomazo Marineti i zenitista Branko Ve Polјanski (brat Ljubomira Micića).

 https://www.youtube.com/watch?v=7tB1F-IL49E

Willow Weep For Me – KeyB Organ – Renato Chicco

Ulaz slobodan.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: