Završen festival All Girls Street Art Jam – Žensko stvaralaštvo u street art umetnosti

Početkom oktobra u Beogradu, na Dorćol Platzu, održan je treći po redu All Girls Street Art Jam festival, uz učešće 12 umetnica iz Bosne i Hercegovine, Francuske, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije koje su u toku festivala ocrtavale zidove jednog od najboljih prostora u Beogradu pod krovnom temom Flow.

Flow ili tok kao koncept predstavlja zajedništvo, usaglašenost kreativnih energija i ulaz u prirodni tok duha i tela. Tokom trajanja festivala, publika je takođe uživala uz muzičku podršku YusYus, minimal synth dua iz Subotice.

“Treći po redu festival All Girls Street Art Jam ove godine naišao je na veliki odjek u javnosti. Festival koji ima za cilj da ujedini žensko stvaralaštvo i pošalje snažnu poruku, ove godine protekao je u znaku ljubavi, sloge i neverovatne energije kojom su plenile naše umetnice.

Ovo je prvi put u Beogradu, a i u regionu da se 12 street art umetnica okupi i crta zajedno. Veliko mi je je zadovoljstvo da smo treću godinu zaredom ugostili fenomenalne umetnice i sigurna sam da smo veoma inspirisane da sledeće godine napravimo nešto još veće i bolje.

Hvala puno Roma Company koje je prepoznala naš trud i deli iste vrednosti kao i Francuskom centru za kulturu, Delegaciji Evropske unije, umetnicama iz regiona,“ izjavila je Aleksandra Petković osnivačica festivala.

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: