Wings For Life humanitarna trka – Beograd je trčao za one koji to ne mogu!

Beograd i svet su trčali za one koji to ne mogu - održana Wings For Life App Run trka na Ušću i širom sveta!
Wings For Life

Wings for Life trka ponovo je okupila na Ušću veliki broj ljudi u humanoj misiji. Wings for Life World Run ima cilj da podrži neprofitnu organizaciju Wings for Life, koja se bavi istraživanjem bolesti i povreda kičmene moždine.

Interesantno je da se ova trka sedam godinu za redom realizuje na isti dan u isto vreme, u preko 190 zemalja širom sveta – bilo da je u njihovoj vremenskoj zoni noć ili dan i bilo da ih dok trče prati Sunce ili nevreme.

Ovaj put, trka je održana u 151 zemlji, Srbija je bila deo humane misije u kojoj je na globalnom nivou bilo 184.236 trkača. Oni su prešli 1.656.840 kilometara, što je donelo sumu od čak 4.100.000 evra u ovoj humanitarnoj akciji.

Beograd je bio deo te trke u nedelju 9. maja u 13h po srednjeevropskom vremenu, a svaki takmičar je kotizacijom doprineo ovom humanom cilju i sumi koja će pomoći istraživanju povreda kičmene moždine. Više od 150 trkača na Ušću se pridružilo stotinama hiljada učesnika širom sveta u istom cilju – da trče za one koji to ne mogu. Organizacija beogradske trke je napravljena u saradnji sa trkačkim klubom Capital Crew.

Najbrži na svetu u muškoj kategoriji bio je Šveđanin Aron Anderson (66,8k m) dok je u ženskoj kategoriji najbolji rezultat ostvarila Nina Zarina (61,1 km) iz SAD-a. U Beogradu su se najbolje pokazali Milan Jocić (29,8 km), Luka Banda (28 km) i Milan Ivanović (26,2 km) u muškoj kategoriji dok su Aneta Buntić (21,6 km), Ana Minić (16 km) i Milica Đuričić (15 km) dominirale u ženskoj kategoriji.

Nakon proglašenja svetskih šampiona ovogodišnje trke, organizacija Wings For Life je objavila i datum trke za 2022. godine za 8. maj i zvanično otvaranje online registracija. Za registraciju i više informacija o trci posetite wingsforlifeworldrun.com.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: