We are the FUTURE of IT

We are the FUTURE of IT je prva studentska IT konferencija koja se ove godine održava po četvrti put na Zlatiboru, od 11.10. do 14. 10. 2021. godine.
IT

Cilj projekta je da okupi studente IT sektora sa svih fakulteta u Srbiji radi razmene informacija i iskustava o različitim načinima pristupa i rešavanja konkretnih problema u oblasti informacionih tehnologija, upoznavanja sa načinom rada i poslovanjem IT kompanija u Srbiji, sticanja novih znanja i veština, ostvarivanja ličnog kontakta i upoznavanja sa ljudima iz privrede, kao i uspostavljanja trajnog profesionalnog kontakta i buduće očekivane saradnje. Kroz celodnevni program, stručni predstavnici kompanija svojim znanjem i iskustvom daju priliku studentima da steknu nova znanja, individualno napreduju i stručno se usavrše.

Događaj je realizovan kroz četiri dana, koja su ispunjena predavanjima, radionicama, panel diskusijama i raznim aktivacijama kao što su kvizovi i takmičenja, kao i aktuelnim sajmom na kom studenti imaju priliku da dođu u neposredan kontakt sa predstavnicima kompanija na njihovim štandovima. Na jedinstvenom mestu otvara se komunikacioni kanal između IT industrije i studenata koja za obe strane znači kontakt, povezivanje, iskustvo, a i nezaobilaznu zabavu.

Konferencija je nastala kao odgovor na potrebe studenata Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu da se upoznaju sa IT industrijom. Od tada, na ovom događaju okupljeno je više od 1000 studenata, kao i veliki broj kompanija sa ciljem održavanja IT zajednice fokusirane na razmeni profesionalnih znanja i iskustava. We are the FUTURE of IT je preko konferencije postao mnogo više od godišnjeg projekta – to je tradicija pružanja edukacije i povezivanja kompanija sa talentovanim studentima. Pored konferencije, ova organizacija održava radionice, meetup-ove, posete kompanijama i razne događaje u saradnji sa kompanijama sa fokusom da se na produktivan i zdrav način održava veza između studenata i IT industrije.

Prijave na konferenciju su dostupne putem ovog linka, a više o događaju i ostalim aktivnostima možete pogledati putem Instagram i Facebook stranice organizatora.

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: