Upoznaj Erazmus+ 2021-2027

Ove godine Erazmus+ program ulazi u svoj novi ciklus koji će se sprovoditi od 2021. do 2027. godine. Šta ovo zapravo znači?
Erazmus+

Erazmus studentska mreža Srbija kroz kampanju „Upoznaj Erazmus 2021-2027“, a u okviru „Erazmus dana“ koji se ove godine održavaju od 14. do 16. oktobra želi da vas upozna sa Erazmus+ programom i mogućnostima koje nam on pruža dok smo mladi ili studenti, ali i generalno kada je obrazovanje u pitanju.

Tokom ova tri dana imaćete priliku da saznate kako je biti učesnik/ca studentske razmene u okviru događaja Erasmus+ Chat u Beogradu i Erasmus+ Chat: Kako otići na razmenu sa Filozofskog Fakulteta? u Novom Sadu, kao i samog događaja „Upoznaj Erazmus+ 2021 2027“ tokom kojeg ćemo razgovarati sa Goranom Bogunovićem iz Tempus Fondacije – Nacionalne agencije koja sprovodi program Erazmus+ u Srbiji o svim prednostima i novinama koje nam donosi ovaj program, ka o i Katarinom Topalović koja trenutno nalazi u Belgiji na Erazmus Mundus programu master studija.

Erazmus+

Događaje možete pratiti preko Facebook live-a i moći ćete učesnicima da postavite pitanja o svemu što vas zanima vezano za sam program, iskustvima sa razmene ili konkretnim savetima pre odlaska, tokom boravka i po povratku sa razmene.

Za sve koji nisu u mogućnosti da isprate događaje više informacija ćete moći da saznate i kroz kampanju na Instagram stranici ESN Srbije koja će trajati do 16. oktobra, kada će biti objavljen i studentski vodič za novi program.

Erazmus+ je program Evropske unije koji se sprovodi još od 1987. godine i koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u tri oblasti: obrazovanje, mladi i sport. U polju obrazovanja program se posebno fokusira na studentsku mobilnost, koja je sve popularnija među studentima u Srbiji, ali i stranim studentima koji planiraju da dođu u Srbiju i provedu jedan deo svojih studija ovde.

#ErasmusDays, odnosno „Erazmus dani“ ovde godine se obelezavaju od 14. do 16. oktobra i predstavjaju jedinstvenu priliku za sve da saznaju više o samom programu. Tokom ova tri dana širom Evrope održaće se događaji u cilju promocije ovih programa, a među kojima će se naći i događaji koje organizuje ESN Srbija uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: