Space4women 3.0: Galaksija novih ideja

Studentkinja si? Imaš inovativnu ideju koju želiš da realizuješ, ali nisi sigurna kako? Prijavi se za takmičenje Space4women 3.0: Galaksija novih ideja i stekni potrebna znanja i veštine za razvoj ideje kao i priliku da osvojiš vredne nagrade.

Nosilac projekta je Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu, a projekat je podržan od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije.  

Svrha projekta „Space4Woman 3.0“ je da kroz niz aktivnosti doprinese razvoju i popularizaciji ženskog inovacionog preduzetništva, među ženskom omladinskom populacijom, kroz podsticanje korišćenja inovativnog i kreativnog potencijala koji proizilazi iz najvrednijeg resursa koji stiču i razvijaju tokom školovanja, a to je znanje. 

Usled epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID-19, a radi sigurnosti i bezbednosti učesnika i organizatora projekta, takmičenje će se ove godine održati u virtuelnom okruženju. Obuke i mentorske sesije će se realizovati u potpunosti online, primenom specijalno kreirane edukativne platforme, u saradnji sa stručnim saradnicima i mentorima. Format finala takmičenja (online/u fizičkom okruženju) biće definisan u skladu sa epidemiološkom situacijom i preporukama nadležnih tela Republike Srbije.

Epidemiološka situacija neće uticati na kvalitet takmičenja, i sve aktivnosti biće organizovane tako da učesnici mogu lako da pristupe edukativnim sadržajima i steknu potrebna znanja i veštine iz oblasti preduzetništa koje će moći dalje da primenjuju u svom ličnom i profesionalnom razvoju.

Ko može da se prijavi?

Takmičenje Space4Women namenjeno je studentkinjama osnovnih, master ili doktorskih studija svih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu koje žele da preuzmu inicijativu, razmišljaju kreativno i zakorače u svet preduzetništva.

Na takmičenje mogu da se prijave studentkinje koje imaju inovativnu ideju za razvoj novog ili unapređenje postojećeg proizvoda odnosno usluge iz bilo koje oblasti (kultura, ekologija, turizam, poljoprivreda, IKT, tehnologija i dr). Ideje se prijavljuju u timu koji treba da se sastoji od minimum 2, a maksimum 5 članova. Članovi tima ne moraju biti sa istog fakulteta/departmana i timovi mogu biti mešoviti (da ga čine studenti i studentkinje) s tim da tim lider mora da bude studentkinja.

Faze takmičenja:

I faza: Prijava ideja do 15.11.2020. godine.

II faza: Selekcija ideja do 20.11.2020. Odabrani timovi biće obavešteni putem email-a.

III faza: Odabrani timovi će ući u proces mentorstva i obuke i učestvovaće u edukacijama koje će im pomoći da razrade svoje ideje i da se pripreme za završno takmičenje. Obuke će se organizovati u virtuelnom okruženju (onlajn) putem specijalno dizajnirane platforme u periodu od 25.11.2020. do 15.12.2020.

IV faza: Finale takmičenja biće organizovano u drugoj polovini decembra. Timovi će u finalu takmičenja predstaviti svoje ideje pred stručnim žirijem koji će proglasiti pobedničke timove i dodeliti vredne nagrade.

Nagrade

Pobednički tim osvojiće nagradu u vrednosti od 2.000 eura, a pored glavne dodeliće se i druge vredne nagrade timovima koji osvoje II i III mesto.

Više informacija o tome kako je sve izgledalo prošle godine možete pogledati OVDE

Prijava se vrši popunjavanjem formulara koji je dostupan na linkushorturl.at/imoyK

ROK ZA PRIJAVU: 15. NOVEMBAR 2020. GODINE!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: