SKC – „Studije u inostranstvu od A do Š“, besplatno predavanje

U četvrtak, 23. decembra u 18 časova u Velikoj sali SKC-a Beograd organizuje se besplatno predavanje iz ciklusa "Studije u inostranstvu od A do Š" predavača Jelenea Bašević, mentora za studije u inostranstvu iz Via Academica tima.
Studije u inostranstvu, od A do Š

Vodeća regionalna kompanija za obrazovanje u inostranstvu, Via academica, i Studentski kulturni centar organizuju ciklus predavanja „Studije u inostranstvu, od A do Š“ koji će odgovoriti na sva pitanja i dileme koje možete imati ako se odlučite da školovanje nastavite van granica naše zemlje.

Prvo predavanje „Studije u inostranstvu od A do Š“ biće održano u četvrtak, 23. decembra u 18 časova u Velikoj sali SKC-a. Na prvom susretu biće reči o uslovima i dokumentaciji koja vam je potrebna, kao i rokovima za slanje aplikacije. Poseban osvrt biće na pregled zemalja i univerziteta koji su najčešći izbor naših studenata.

Naredna predavanja biće posvećena drugim aspektima studija u inostranstvu, kao što je raznolika ponuda studijskih programa na evropskim univerzitetima i za osnovne i za master studije, mogućnosti za dobijanje stipendija, priprema i slanje dokumentacije za upis. Poseban termin biće posvećen akademskoj i profesionalnoj orijentaciji, odnosno pitanju odabira prave oblasti studija i buduće profesije.

Via academica već pet godina promoviše akademsku mobilnost i pomaže srednjoškolcima i studentima iz celog regiona da pronađu odgovarajuće programe na inostranim univerzitetima, uspešno konkurišu i dobiju stipendije. Pored toga, strateški cilj Via academice je osnaživanje kapaciteta mladih iz regiona čime se pomaže razvoj lokalnih zajednica i gradi mreža mladih ambicioznih ljudi koji će kreirati budućnost našeg društva.Ovaj cikilus predavanja sigurno će vam pomoći da se bolje upoznate i sa studijama u inostranstvu, i sa mogućnostima koje vam se pružaju u različitim zemljama i gradovima.

Predavanja drži Jelena Bašević, mentorka za studije u inostranstvu, koja će odgovarati na pitanja i dileme učesnika.

Sva predavanja će se, uz poštovanje epidemioloških mera, održati u Velikoj (koncertnoj) sali. Ulaz je slobodan.

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: