Promocija Filološkog Fakulteta u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

U četvrtak, 27. maja 2021, od 11.00 časova Filološki fakultet u Beogradu predstaviće se učenicima Prve kragujevačke gimnazije (Daničićeva 1, Kragujevac) i upoznati ih sa svojom bogatom ponudom, koja samo na osnovnim studijama obuhvata 26 studijskih programa i profila, sa preko 1.400 obaveznih i izbornih predmeta.
Filološkog fakulteta

Nastavlja se kampanja „Upiši Filološki“ Filološkog Fakulteta Univerziteta u Beogradu. Ovog puta sa učenicima Prve kragujevačke gimnazije i sa njihovim profesorima razgovaraće predstavnici nekoliko studijskih programa i profila Filološkog fakulteta u Beogradu, i to mahom onih koje u Republici Srbiji ne nudi nijedan drugi fakultet. Pored informacija o Fakultetu u celini i o studijama na njemu, učenici će, tako, dobiti priliku i da saznaju nešto više o profilima:

  1. Opšta književnost sa teorijom književnosti,
  2. Opšta lingvistika sa stranim jezikom,
  3. Grčki jezik, književnost, kultura,
  4. Slovački jezik, književnost, kultura,
  5. Katedra za romanistiku: Francuski jezik, književnost, kultura i
  6. Katedra za romanistiku: Rumunski jezik, književnost, kultura.

Nakon predstavljanja, učenici Prve kragujevačke gimnazije moći će da u razgovoru sa nastavnicima i saradnicima Filološkog fakulteta postavljaju pitanja i tako saznaju i sve ostalo što ih zanima o studijama jezika, književnosti i kulture u Beogradu.

Podstaknut izazovima, ali i mogućnostima koje je donela aktuelna pandemija, kao i željom da svoju zaista jedinstveno bogatu i raznovrsnu ponudu predstavi što većem broju mladih ljudi u Srbiji i okruženju, Filološki Fakultet u Beogradu započeo je početkom aprila informativnu kampanju #upišifiloloski na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube, kao i posebne programe virtuelnih Dana otvorenih vrata, koji su se do kraja maja održavali svake nedelje putem aplikacije Zoom, a u junu će ih zameniti Virtuelno savetovalište za prijemni ispit i upis.

Pored toga, Filološki fakultet od sada ima i savetnika za buduće studente, kome se svi zainteresovani studenti ili njihovi roditelji u svakom trenutku mogu obratiti imejlom, ali i zakazati termin za lični razgovor.

Za više informacija o aktivnostima Filološkog fakulteta u Beogradu, posetite sajt Filološkog fakulteta.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: