Projekat Brand New Engineers

Pozivamo buduće inženjere da nam se pridruže na projektu “Brand New Engineers — Od integrala do inženjera”, koji organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - Lokalni komitet Beograd (EESTEC LC Belgrade). Projekat ove godine proslavlja svoj jedanaesti rođendan.

Ideja projekta Brand New Engineers jeste da upozna studente sa aktuelnim dostignućima i  dešavanjima u svetu inženjerstva. Takođe, da približi studentima, kroz realne zadatke,  današnje potrebe kompanija, i na taj način predstavi kojim sve putevima mogu da nastave  karijeru nakon završetka studija. 

Ove godine projekat čine sledeći sadržaji: 

Konferencija koja će se održati 12. i 13. novembra online. Sastoji se iz jednočasovnih  predavanja na aktuelne teme iz oblasti informacionih tehnologija, automatike, energetike,  telekomunikacija, elektronike i mnogih drugih. Predavanja će držati profesori  Elektrotehničkog fakulteta i predstavnici kompanija – sponzora projekta. 

“ABB Robo Challenge” – takmičenje iz robotike koje se sastoji iz dva kola. Takmičenje, koje  je u formi hakatona, će se odvijati u ekipama od 3 do 4 člana, sa mogućnošću individualnih  prijava. Prvo kolo, koje će biti održano 14. i 15. novembra, podrazumeva rad na računaru u vidu optimizacije unapred pripremljenih template-a za upravljanje robotom. Profesori  Elektrotehničkog fakulteta će vas, kroz kratku obuku, uvesti u samo okruženje i rad u  njemu. 

Zatim, 2 do 3 ekipe čija rešenja budu dala najbolje rezultate, imaće priliku da svoje rešenje  implementiraju na pravom industrijskom robotu. 

Za učestvovanje na takmičenju nije potrebno predznanje iz robotike, tako da je ovo  savršena prilika za sve vas koji želite da se oprobate u ovoj uzbudljivoj oblasti, a ne znate  odakle da počnete. 

Vaše prijave možete slati od 26. oktobra do 6. novembra

Za sve informacije posetite naš sajt: brandnewengineers.rs

Facebook stranicu: facebook.com/BrandNewEngineers

i Instagram stranicu: instagram.com/brand_new_engineers/

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: