Preko 800 učesnika na prvom Red Bull Fortmasteru u Beogradu

Prvi Red Bull Fortmaster održan je na Beogradskoj tvrđavi, 22. maja, a više od 800 takmičara priredilo je nesvakidašnji spektakl u prvoj trci sa preprekama ikada viđenoj na Kališu.
Red Bull

Kalemegdan, koji je obično mesto gradskog okupljanja i odmora, pretvorio se na 12 sati u poligon prepun izazova za sve one koji su želeli da se oprobaju kao Fortmasteri. Balvani, zidovi za preskakanje, bazeni s vodom, polja panjeva, konopci i tuneli Kališa, bili su neke od 16 prepreka sa kojima su se takmičari suočili, u individualnoj i timskoj konkurenciji, na travi, kamenu, betonu i kroz blato Kališa. Interesantno je napomenuti i da su se za ovu priliku neki od tunela i prolaza koji su godinama bili zatvoreni, privremeno otvorili specijalno, kako bi dodatno učinili ovu trku jedinstvenom i nesvakidašnjom.

Takmičari su od 9 ujutru pa sve do kasnog popodneva kroz kvalifikacije, polufinale i finale imali zadatak da prevaziđu 3,5 kilometara uz zahtevne i raznovrsne prepreke, od početne tačke i Kapije Karla VI, pa sve do Velikog Rimskog bunara i Pobednika, koji je bio idealna i simbolična pozicija za trijumfalni cilj.

Po troje prvoplasiranih učesnika u individualnoj muškoj i ženskoj, kao i prvoplasirani tim u timskoj konkurenciji, dobili su pored jedinstvenog iskustva u centru prestonice i vredne nagrade. 

Pobednik i pobednica u individualnoj muškoj i ženskoj kategoriji dobili su unikatne trofeje za apsolutnu pobedu na trci Red Bull Fortmaster, uz sat Suunto 9. Drugoplasirani u obe konkurencije dobili su patike Salomon Sense Ride 4, a trećeplasirani komplet Salomon (majica i šorts). Pobednički tim osvojio je vaučer u iznosu od 60.000,00 RSD koji se može iskoristiti u BeoSport prodavnicama u Republici Srbiji. Svi takmičari koji su prešli cilj, kući su poneli i finišer medalju koja je samo prva u nizu od četiri.

Po jedna finišer medalja će biti nagrada i naredne tri godine, kada će sve ljubitelje posebnih izazova ovog tipa, koji su kombinacija trčanja, snage i spretnosti, očekivati poduhvat osvajanja po jedne srpske tvrđave godišnje. Oni koji budu učestvovali na sve 4 trke u Red Bull Fortmaster seriji, konačno će 2024. godine moći da od osvojenih finišer medalja sklope jednu i tako postanu ultimativni Red Bull Fortmasteri.

Red Bull

Šampioni prvog srpskog Red Bull Fortmastera u svim kategorijama su:

Muška individualna kategorija

  1. Miloš Rajičević – 17:27:08
  2. Željko Pavlović – 17:55:08
  3. Miloš Zorić – 18:07:00

Ženska individualna kategorija

  1. Jelena Janežić – 22:58:09
  2. Ivana Milić – 24:11:10
  3. Milica Prkić – 26:06:10

Pobednički tim:

Matador – 28:33:10

Za najavu lokacije i early-bird kotizacije za drugi Red Bull Fortmaster koji će se održati 2022. godine nastavite da pratite Red Bull na redbull.rs i @redbullrs.

Trka je održana uz pridržavanje svih mera za minimalizovanje rizika od zaraze virusom Covid-19, koje su 22. maja bile na snazi od strane nadležnih institucija. 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: