Pozivamo vas na besplatnu radionicu za mlade – „Asertivnost“

U Studentskom kulturnom centru Beograd u četvrtak 10. juna 2021. godine biće održana besplatna radionica za mlade pod nazivom "Asertivnost".
asertivnost

Asertivnost predstavlja „skup ponašanja koje osoba manifestuje u interpersonalnom kontekstu a koja izražavaju njena osećanja, stavove, želje, mišljenja ili prava na direktan, odlučan i iskren način, poštujući osećanja, stavove, želje, mišljenja i prava drugih“. Za razliku od agresivnog i pasivnog ponašanja, koja predstavljaju dva pola komunikacionog kontinuuma, asertivnost podrazumeva korišćenje sopstvenih prava bez narušavanja prava drugih, odnosno izražavanje sopstvenih osećanja bez doživljaja značajne anksioznosti.

Istraživanja  ukazuju da je asertivni trening važan element i za dobru svakodnevnu komunikaciju, ali i za  terapijski pristup kada su u pitanju razne forme anksioznog poremećaja.

Na radionici će biti prikazane osnovne forme tri apsekta ponašanja: agresivnog, pasivnog i asertivnog; kao i bitne preporuke za prevazilaženje neadekvatnih interpersonalnih odnosa i problema u komunikaciji.

Ovog četvrtka, 10. juna 2021. godine, u 18 sati u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra Beograd (Kralja Milana broj 48) biće pdržana radionica za mlade pod nazivom „Asertivnost“, na kojoj će biti obrađene upravo ove teme. Predavač je doc. dr Vesna Dukanac, sa Visoke škole socijalnog rada iz Beograda.

Ulaz je slobodan i besplatan, a prethodne najave nisu potrebne.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: