Nacionalni kongres o trgovini ljudima “Ne u mojoj smeni”

U okviru projekta "Ne u mojoj smeni", Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade, udruženje Sloboda nema cenu i Kino klub Novi Sad organizuju specijalizovani kongres za organizacije civilnog društva, organizacije mladih i organizacije za mlade – Nacionalni kongres o trgovini ljudima "Ne u mojoj smeni".
Ne u mojoj smeni

“Ne u mojoj smeni” je prvi kongres o trgovini ljudima namenjen prvenstveno predstavnicima organizacija civilnog društva iz Srbije ali i svima onima čiji je rad usmeren na mlade. Tri dana kongresa podeljena su u tri edukativne tematske celine – Fenomen i oblici trgovine ljudima, Uloga ogranizacija civilnog društva u borbi protiv trgovine ljudima i Upoznavanje ključnih aktera/ki državnog sistema odgovornih za pitanja koja se odnose na suzbijanje trgovine ljudima – o kojima će govoriti stručnjaci i stručnjakinje iz različitih vladinih i nevladinih tela i organizacija.

Kongres će biti održan od 23. od 25. aprila u predvečernjnim terminima, od 18 do 20 časova, na onlajn platformi. Prijave su otvorene i moguće su putem linka na kojem će biti i strimovan sam kogres. Registracija za učešće je obavezna.

Ne u mojoj smeni

Kada govorimo o trgovini ljudima, govorimo o najgrubljem kršenju ljudskih prava i problemu koji pogađa sva društva. Procenjuje se da u svetu skoro dva i po miliona ljudi postanu žrtve trgovine ljudima i da broj stalno raste, dok se sa druge strane u Srbiji se poslednjih godina beleži rekordano nizak broj registrovanih žrtava. Praksa je pokazala da među žrtvama trgovine ljudima značajnu grupu čini mlađa populacija, što ih čini i izuzetno rizičnom grupom, i zbog toga je rad sa njima od posebne važnosti.

To je jedan od razloga za organizovanje Kogresa “Ne u mojoj smeni”, koji se obraća direktno mladima, organizacijama mladih i organizacijama za mlade, i čiji je osnovni cilj jačanje kapaciteta i sposobnosti omladinskih organizacija i organizacija za mlade u Srbiji za veće učešće u borbi protiv trgovine ljudima i unapređenje zaštite mladih od trgovine ljudima.

Nacionalni kongres o trgovini ljudima pod nazivom “Ne u mojoj smeni” realizuje se u okviru istoimenog projekta koji realizuje Festival ekološkog pozorišta za decu u saradnji sa udruženjem Sloboda nema cenu i Kino klub Novi Sad u okviru aktivnosti jačanja kapaciteta i sposobnosti lokalnih organizacija civilnog društva za sprečavanje i borbu protiv trgovine ljudima, koje sprovodi NVO ASTRA u sklopu projekta “Unapređenje prostora i mogućnosti za borbu protiv trgovine ljudima”, podržanog od strane Evropske unije.

Više informacija o projektu pronađite na www.fep.org.rs i na “Neće proći” društvenim mrežama Facebook i Instagram.

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: