KONTEH – Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi

KONTEH - Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi, predstavlja projekat Udruženja studenata elektrotehnike Evrope lokalni komitet Novi Sad (EESTEC LC Novi Sad) koji se ove godine održava 16. i 17. marta online, a 21. i 22. marta uživo.
konteh

U želji da svojim kolegama iz oblasti elektrotehnike i računarstva približe prve korake ka uspešnoj karijeri, 2006. godine rodila se ideja o organizovanju Sajma poslovnih mogućnosti i stručnih praksi – KONTEH. Studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu već 15 godina uspešno realizuju Sajam kao ključnu sponu između kompanija i akademaca zainteresovanih za prvu poslovnu priliku ili stručnu praksu.

Usled trenutne epidemiološke situacije prvi deo ovogodišnjeg KONTEH sajma održava se u onlajn formatu 16. i 17. marta, gde će studenti moći da prisustvuju predavanjima, diskusijama, posete štandove kompanija, i dobiju priliku da u bilo kom trenutku stupe u kontakt sa predstavnicima kompanija putem četa ili poziva.

Preko 25 kompanija svake godine organizuje raznolik spektar aktivnosti za studente u prostorijama Fakulteta tehničkih nauka. Ove godine, aktivnosti poput hakatona, tehničkih predavanja, radionica, simulacija razgovora za posao i slično, održaće se na drugom, uživo delu sajma, 21. i 22. marta.

Neposredno pred Sajam biće održane i radionice, kojima je u glavnom cilju preparacija mladih interesanata da pravilno napišu svoj CV i što uspešnije obave intervju za praksu ili posao. Studenti i kandidati za posao imaju mogućnost da putem onlajn aplikacije uruče svoj CV poslodavcima, čime sebi uvećavaju šansu za dobijanje radnog mesta ili prakse.

Više informacija o KONTEH-u možete pronaći na sajtu, kao i na društvenim mrežama Instagram i Facebook.

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: