Konkurs za volontiranje na 5. Evropskim univerzitetskim igrama u Beogradu

Najveće evropsko studentsko prvenstvo, Evropske univerzitetske igre, održaće se u Beogradu od 10. do 25. jula 2020.

Srbija je još jednom dobila priliku da se, nakon Univerzijade 2009. godine, dokaže kao vrstan organizator najvećeg univerzitetskog sportskog takmičenja – u čemu će biti potrebna velika volonterska pomoć.

„Sa svim kapacitetima koje posedujemo maksimalno smo spremni da ispišemo još jednu
blistavu stranicu u bogatoj istoriji Beograda kao vrhunskog domaćina i organizatora velikih sportskih takmičenja.“, izjavila je premijerka Vlade Republike Srbije i predsednica organizacionog odbora 5. Evropskih univerzitetskih igara, Ana Brnabić, i dodala da će ključnu ulogu u organizaciji i ovaj put nositi motivisani i posvećeni volonteri.

Evropske univerzitetske igre u Beogradu 2020. godine Srbija organizuje na osnovu licence Evropske univerzitetske sportske asocijacije – EUSA, krovne organizacije univerzitetskog sporta u Evropi.

Prve Evropske univerzitetske igre održane su u Kordobi 2012. godine, učestvovalo je 2.574 sportista koji su se takmičili u 10 sportova. Od tada, Evropske univerzitetske igre se održavaju svake druge godine, a poslednje izdanje održano je u portugalskom gradu Koimbri 2018. godine gde se 4.027 učesnika takmičilo u 13 sportova.

Evropske univerzitetske igre u Beogradu 2020. godine biće pete po redu sa učešćem od preko 6.000 studenata sa više od 500 evropskih univerziteta koji će se takmičiti u čak 21. sportu – spisak svih sportova pronađite ovde .

Volonterska pomoć će biti potrebna na najrazličitijim pozicijama u desetak sektora:
– Atašei
– Ceremonije i protokol
– Pres
– Logistika
– Informacioni centar
– Univerzitetsko selo …

Ukoliko želite da budete među 2.300 volontera koji će imati priliku da steknu neprocenjivo iskustvo na ovom projektu, da obogatite svoju biografiju i dobijete sertifikat o volontiranju, svoju prijavu pošaljite putem sajta volunteers.eug2020.eu.

Više informacija pronađite putem društvenih mreža #eug2020 i putem zvaničnog sajta Igara eug2020.eu .

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: