Konkurs: Novi Sad na raskrsnici kultura

Da li ste ikada razmišljali o kulturnoj raznolikosti u Novom Sadu ili ste to shvatali zdravo za gotovo? Međusobna povezanost različitih kultura u ovom gradu odlična je prilika da se svi kreativno izraze! Zato ESN Novi Sad poziva sve mlade ljude, srednjoškolce i studente, strane studente, mlade radnike i profesionalce da učestvuju u našem kreativnom konkursu i osveže u umetnički život Novog Sada.

Novi Sad je po kulturnoj raznolikosti među vodećim gradovima u Srbiji, sa bogatom istorijom i mnoštvom različitih nacionalnih manjina. Zbog svog položaja, oduvek je bio raskrsnica civilizacija i samim tim centar različitosti. Danas postoji više od 20 priznatih nacionalnih manjina koje žive u njemu. To je grad koji privlači ogroman broj mladih ljudi.  Kako su različite kulure oblikovale Novi Sad tako da on ove godine bude Evropska prestonica kulture.

Kreativni ste i tu kreativnost želite da podelite sa drugima, Erasmus studentska mreža  Novi Sad vas poziva da dostavite svoje radove u okviru kreativnog konkursa Novi Sad na raskrnici kultura. Rad se dostavlja u vidu video materijala, fotografije ili teksta, dok je tema konkursa različite kulture i njhovi međosobni uticaju.

Po završetku konkursa, Erazmus studentska mreža Novi Sad će predstaviti sve radove na interaktivnoj izložbi na kojoj će učesnici imati priliku da podele svoj rad i ideje sa publikom i gde će sudije, kao i publika izabrati pobednike. Žiri će činiti mladi ljudi koji se bave filmom, produkcijom, fotografijom i književnošću.

Uslovi za učešće na konkursu sa video materijalom:

  1. Video materijal mora trajati 1 minuta do 5 minuta, uz potpunu slobodu izbora forme (kratki film, skeč, muzički spot i slično)
  2. Tema videa mora biti u vezi sa kulturnom raznolikošću
  3. Poželjno je da video materijal bude na engleskom
  4. Video ne sme biti uvredljiv ili usmeren ka ismevanju pojedinaca ili grupa po bilo kom osnovu

Uslovi za učešće na konkursu sa fotografijom:

  1. Tema fotografije mora biti o kulturnoj raznolikosti
  2. Svaka fotografija treba da ima naslov
  3. Fotografija ne smije biti uvredljiva ili ismevati bilo koju osobu ili grupu po bilo kojoj osnovi

Uslovi za učešće na konkursu sa tekstom:

  1. Poželjno je da tekst bude na engleskom
  2. Tekst ne bi trebalo da bude duži od 2500 reči (5 A4 stranica)
  3. Tekst ne smije biti uvredljiv ili ismevati pojedince ili grupe po bilo kojoj osnovi

Konkurs je otvoren do 15. maja. 

Više informacija o načinu prijavljivanja možete pronaći ovde.

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: