Erasmus+ Chat u Beogradu i razgovor o Vodiču za studentsku mobilnost

Erazmus studentska mreža Srbija (ESN) uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji organizuje događaj Erasmus+ Chat u Beogradu i razgovor o Vodiču za studentsku mobilnost. ESN je međunarodna studentska organizacija koja podržava i razvija studentske razmene u Evropi.
Erasmus+

Erazmus studentska mreža Srbija organizuje Erasmus+ Chat i razgovor o Vodiču za studentsku mobilnost 13. maja sa početkom u 15 časova na Univerzitetu Megatrend u Amfiteatru A1.

Studenti će imati priliku da informišu iz prve ruke o različitim prilikama koje im se prižaju kada su studentske razmene u inostranstvu u pitanju, ali i drugi programi mobilnosti.

Programi studentskih razmena pružaju studentima svih nivoa studija priliku da jedan deo svojih studija provedu na univerzitetu u inostranstvu, usavrše se na profesionalnom planu, ali i žive i rade u multikulturalnim sredinama te na taj način prošire svoje vidike i upoznaju ljude iz različitih delova sveta.

Na događaju govore Oleg Slatina, predsednik Erazmus studentske mreže Srbije, prof. Dragan Ćalović, savetnik Odeljenja za međunarodnu saradnju, Ivana Mirevska, koordinator Odeljenja za međunarodnu saradnju i Erasmus+ koordinator i Danilo Trajković, student Fakulteta za kulturu i medija i učesnik Erasmus+ studentske razmene u Mariboru, Slovenija.

Jedan deo događaja biće posvećen Vodiču za studentsku mobilnost, koji je objavljen u januaru i koji predstavlja jedinstvenu bazu znanja i iskustava mladih koji su i sami bili učesnici različitih programa. Vodič obuhvata različite programe kao što su Erazmus+, CEEPUS, DAAD, Global UGRAD i mnogi drugi. Studenti će moći da uzmu štampano izdanje Vodiča.

Benefiti učestvovanja u programima mobilnosti su neprocenjivi, a prema istraživanju koje je sprovela Evropska komisija 80% alumnista programa mobilnosti našlo je posao u struci u roku od 3 meseca nakon završetka studija.

Broj ljudi na događaju je ograničen uz poštovanje svih epidemioloških mera, te je potrebno da svoje prisustvo najavite popunjavanjem ovog formulara.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: