Dom kulture „Studentski grad“

Pogledajte najavu događaja u Domu kulture Studentski grad za utorak 26. mart!

19.00, Bistro

DOGAĐAJ POVODOM REALIZACIJE PRINTOVA VELIKOG FORMATA U VIDU TRAJNE AMBIJENTALNE POSTAVKE U BISTROU DOMA KULTURE STUDENTSKI GRAD SA MOTIVIMA RADOVA UMETNIKA BOBANA SAVIĆA GETA I ALEKSE GAJIĆA 

Strip se stvara svuda oko nas, nudeći nam svakodnevno nova saznanja i primoravajući nas da korigujemo svoja saznanja o njemu. Tim povodom sledeći događaj koji realizujemo u okviru Oblačića koji govore: Sto mu gromova! su velike ilustracije naših poznatih umetnika na polju ilustracije i stripa  Alekse Gajića, animatora, ilustratora i strip crtača i Bobana Savića Geta, ilustratora i strip crtača. Ilustracije u vidu printova velikog formata biće postavljene u Bistrou Doma kulture Studentski grad kao nova permanentna ambijentalna postavka.  Kao muzička podrška događaju, nastupiće naš poznati DJ Petrovitz Yugoslavia.

O autorima ilustracija: Boban Savić Geto završio je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu 1997. i magistrirao je 2000. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Profesionalno se bavi ilustracijom od 1993. Bavi se i koncept artom i umetničkom supervizijom u video i filmskoj produkciji. Aleksa Gajić je diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Od 1996. do 2006. radio je kao stalni saradnik Politikinog Zabavnika (a posle toga povremeno). Od 2000. radi za izdavačku kuću Soleil iz Francuske i od tada je  objavio 6 kolor albuma (objavljenih u još 8 zemalja). Poznat je po svom grafičkom romanu Tehnotajz (engl. Technotise) (2001) sa scenaristom Darkom Grkinićem, po kom je kasnije napravljen i animirani film, Technotise: Edit i ja(2009). Od 2015. sa istom skupinom ljudi radi svoj drugi dugometražni animirani film  Technotise – Prorok 1.0.

Urednik ciklusa Oblačići koji govore:  Sto mu gromova!

Marjan Matić, saradnik redakcije likovnog programa u saradnji sa Maidom Gruden, urednicom

redakcije likovnog programa

 

19.00, Studio 28

 AFC Lab

RazbiTon Vol. 1

 Muzička improvizacija nad genijalnim filmskim scenama, koje učesnici odaberu kao nešto što ih koliko inspiriše toliko i frustira. Ovo je jedinstvena prilika da se kroz združeni muzički izražaj ispolje sve negativne emocije, kreativne krize ili mentalne blokade koje su neretko nus-proizvod gledanja vrhunskih filmova. Kroz zajedničko gledanje i razgovor ćemo osmisliti i izvesti adekvatni RazbiTon za svaku scenu. Nije neophodno muzičko iskustvo. Žanrovski nema ograničenja, ni filmskih ni muzičkih (npr.: rege improvizacija na čuvenu scenu ubistva pod tušem u “Psihu”…).

Vodi: Antun Gverović 

 

20.00, Velika sala

 FISH IN OIL
Od svog nastanka 1993. godine u Prištini grupa je prošla kroz brojne inkarnacije, a njeni članovi su bili mnogi muzičari koji su poslednjih godina prisutni na domaćoj sceni. Sastav izvodi instrumentalnu muziku na tragu bluza, rokenrola, surfa, folk muzike, fri džeza, filmske muzike i pank roka, vešto izbegavajući svrstavanje u bilo koji od tih pravaca. Njihova muzika oslikava vreme i podneblje u kome je nastala: vreme u kome je sadašnjost nemoguće sagledati bez osvrta na prošlost i podneblje gde su tako izmešani uticaji istočne i zapadne kulture. Grupa izvodi kompozicije gitariste Bratislava Radovanovića i do sada su objavili četiri studijska albuma. Aktuelnu postavu čine Bratislav Radovanović – gitara, Dušan Petrović – saksofon i flauta, Branislav Radojković –  kontrabas i bas gitara, Feđa Franklin – bubnjevi i Veljko Nikolić – Papa Nik – udaraljke.

 

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: